Modyfikowanie projektu w programie CATIA V5

Witam

Chcę zmodyfikować projekt w pliku catpart, jak wskazano na załączonym zdjęciu, czy istnieje sposób na wyświetlenie operacji?

Dziękuję

catr19.png

Dobry wieczór

Przede wszystkim, będąc w odpowiednim trybie, kolor kół zębatych (szary) korpusów części wskazuje, że tryb projektowania nie jest tym, który stworzył Catpart.

Wyłącz tryb hybrydowy (jeśli jest aktywny), aktywuj go (jeśli jest nieaktywny).

Wtedy nie ma żadnych funkcji do wyświetlenia, dwie części ciała zawierają bryłę bez historii.

Możliwe jest zrekonstruowanie historii za pomocą modułu rozpoznawania cech FR1.

Ostatnim rozwiązaniem jest przerobienie części, odzyskanie profili poprzez wykonanie nacięć na bryle (Wyizoluj ten odzysk, a następnie powtórz funkcje (obrót, kieszeń itp.).

2 polubienia

Ponownie

Zrobiłem tak jak mi powiedziałeś, aktywowałem konstrukcję hybrydową, biegi są na zielono, próbowałem odbudować historię, którą mam to (załącznik)?

Dziękuję

reco.png

Dobry wieczór, musisz spróbować ręcznego rozpoznawania, ale nie może znaleźć szprych, wydaje się to logiczne, biorąc pod uwagę geometrię, musisz spróbować rozpoznać kieszenie i obrót.

Nie mam w domu Catii, ale o ile dobrze pamiętam , są jeszcze inne ikony do ręcznego rozpoznawania.

Edycja: inna zakładka

Patrzę na jutro

w międzyczasie zobacz Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=03MjkFKg-XQ

1 polubienie

Próbowałem śledzić wideo, ale otrzymuję komunikat o błędzie (w załączeniu)!!

Aktywowałem moduł rozpoznawania cech. Jak w komentarzach pod filmem, który mi minąłeś?

erreur.png

Witam, to jest właściwe polecenie, ale moduł działa tylko na głównej części (pierwsza na górze wykresu), na twoim zdjęciu jesteś aktywny na drugim.

Musisz zdefiniować obiekt roboczy na pierwszym z nich, a następnie, po zakończeniu rozpoznawania, zdefiniować drugi jako główny korpus (kliknij prawym przyciskiem myszy na ciele).

3 polubienia

Ponownie

Bardzo dobrze to działa

Dziękuję