Moduł CAD/CAM dla Solidworks (tworzenie programu ISO z plików SW)

Cze wszystkim

Chciałbym wiedzieć, czy istnieje dodatek (lub funkcja, która jest mi nieznana), pozwalający na realizację programów ISO dla obrabiarek i sterowania numerycznego; z Solidworks. Celem jest uzyskanie programu ISO bezpośrednio lub przeprowadzenie go równolegle z tworzeniem części 3D.

Dziękuję za odpowiedzi

Pozdrowienia

Marcoux Karol

Witam

Rzeczywiście, istnieje dodatkowy program o nazwie Solidworks CAM, który jest obecnie dostępny w Solidworks 2018 (myślę, że próbny).

Alternatywnie możesz również skontaktować się ze sprzedawcą Solidworks, który z pewnością skieruje Cię do SolidCAM, który oferuje moduł w pełni zintegrowany z Solidworks. 

W Internecie dostępnych jest również kilka darmowych rozwiązań (Fusion 360, HSM), które dobrze sprawdzają się w prostych potrzebach, ale ich biblioteka postprocesorów jest dość ograniczona

Witam, dawno temu (co najmniej 15 lat...) używałem EFICN. Nie wiem jednak, czy nadal istnieje. Stworzył program zgodnie z maszyną i wprowadzonymi danymi. Jednak ponowne odczytanie programów i korekta były niestety niezbędne.

Ale jeśli nadal istnieje, możliwe, że został poprawiony.

Cdt

1 polubienie

Dzięki Wam rzeczywiście szukając w sieci natknąłem się na SolidCam. Skontaktuję się z moim sprzedawcą, aby uzyskać więcej informacji.

Wydaje się, że oprogramowanie EFICN nadal istnieje, ponadto jest certyfikowane przez Solidworks, patrz również na tej stronie.

1 polubienie

Witam

Posiada wiele pakietów oprogramowania dostosowanych i umożliwiających wymianę z oprogramowaniem programowym, a także hipermillem

Lub taki, który jest w pełni zintegrowany jako kamera główna

Pozdrowienia

Witam

Kiedy odkryłeś swoją wiadomość, czy byłeś w stanie skontaktować się z SolidCAM za pośrednictwem swojego sprzedawcy SolidWorks?

Jeśli nie, nie wahaj się skontaktować ze mną pod adresem philibien@solidcam.fr, Inżynier ds. Zastosowań w SolidCAM France Będę mógł Cię o tym poinformować.
Pozdrowienia

MASTERCAM: Oprogramowanie kompatybilne z Solidworks

https://www.mastercam.com/en-us/Solutions/Integrated-CAD-Solutions/Mastercam-for-SOLIDWORKS

1 polubienie