Moduł rurowy - Dodaj kran bez akcesoriów

Cze wszystkim

Próbuję stworzyć kran do moich rur, ale bez dodawania akcesorium na końcu, jak to zrobić?

Jeśli usunę akcesorium, sekcja routingu utraci właściwości, które są powiązane z tym akcesorium.

Dziękuję

Aurélien

Dodam, że miałem nadzieję, klikając prawym przyciskiem myszy kran, a następnie "Utwórz niestandardową konfigurację rury", udało mi się usunąć akcesorium i zachować rurę, ale znika, gdy ponownie edytuję trasę...

1 polubienie

Absolutnie konieczne jest, aby był pokój (nawet pusty).

Stwórz więc akcesorium bez korpusu woluminu w środku. Tylko szkic do ustawienia 

1 polubienie

Witaj Max59, dziękuję za odpowiedź.

Co w takim razie powinien zawierać szkic? Ponieważ moja tuba przejmie właściwości mojego akcesorium, prawda? Czy w takim przypadku muszę mieć akcesorium bez korpusu woluminu dla każdego oznaczenia lampy w mojej bibliotece?

Głupie pytanie, ale jeśli zrobisz to tak, jak już to zrobiłeś, a następnie usuniesz materię lub usuniesz ciało, to nie zadziała??? Nie znam się na routingu, ale propozycja rozwiązania zawsze może pomóc...

Cześć @ Aurelien

Zobacz ten samouczek   w  35   minucie  

https://www.youtube.com/watch?v=2B7GUy_CAgY

Opowiada o tworzeniu szycia

To bardzo proste

@+

@Manu, dziękuję, ale orurowanie jest wykonywane w montażu, a nie w częściach takich jak metalowa konstrukcja, nie możemy usunąć korpusów, ale tylko części

@GT22, dziękuję, ale nie chodzi o to, żeby na końcu stworzyć przeszycie bez dodatków

1 polubienie

Nic nie stoi na przeszkodzie, jeśli zajdzie taka potrzeba

, aby utworzyć dla Ciebie odcinki rur jako akcesorium 

, aby zdefiniować przekrój rurki w kranie

ponieważ to właśnie to akcesorium określa przekrój rury

Prawdą jest, że jest niewiele okazji, aby zostawić rurkę bez połączenia

(gwint, tuleja, kołnierz itp......)

To od Ciebie zależy, czy zobaczysz i przetestujesz ten sposób na przekierowanie bloków z dziennika

@+

1 polubienie

O tak do sedna! GT :) nie jest głupi!

U nas bardzo często zdarza się pozostawienie rurki bez akcesoriów, ponieważ dostarczamy ją do klienta (z zabezpieczeniem do zatkania), a klient wykonuje jej podłączenie bezpośrednio przez spawanie

2 polubienia

Więc jeśli przyjdziesz z ochronną plastikową nasadką jako akcesorium

Dlaczego nie utworzyć tych zaślepek ochronnych, tworząc punkty trasy  i połączeń

Na liście będziesz miał dokładną długość tuby, a także żądany odcinek i  nasadkę

@+

Tak i nie, te nasadki są wykonywane tuż przed wysyłką, są to proste zabezpieczenia, które są regulowane w warsztacie na średnicach od 88,9 do 800 mm!

Więc dobry pomysł, ale nie :).

Jutro testuję możliwość tworzenia komponentów bez objętości przy wszystkich moich wymiarach rur ;)!