Witam
Mam powtórzenie zespołu, który zawiera ukryte części. Jaka jest metoda ukazywania wszystkich ukrytych części drzewa stworzenia?
Dziękuję
Witam
Mam powtórzenie zespołu, który zawiera ukryte części. Jaka jest metoda ukazywania wszystkich ukrytych części drzewa stworzenia?
Dziękuję
zwykle, ukrywając komponent, z powtórzeniem, SW pokazuje ukryte komponenty, ale zachowuje podstawowy ukryty komponent
Nie wiem, czy wyraziłem się jasno
Nie do końca... Czy możesz to szczegółowo opisać?
Witam
Jako dpusel, w SW2013, jeśli powtórzę zespół zawierający ukryte części, nie są one ukryte w moim powtórzeniu, ale tylko w moim podstawowym zespole!
@+
Ponownie
Aby dokładniej odpowiedzieć na to pytanie, przewiń w dół strzałkę, która znajduje się w prawym górnym rogu menedżera funkcji, a tam w pierwszej kolumnie zobaczysz ukryte lub pokazane pokoje!
@+
No właśnie, musiałem je schować, żeby poprawić widoczność. Ale aby umieścić je wszystkie z powrotem, nie mam innego wyjścia, jak tylko kliknąć je jeden po drugim ręcznie? Czy nie ma funkcji pokaż wszystko? Istniał w 2008 roku.
Mój montaż powtarza się 65 razy...
Jeśli zaznaczysz wszystkie ukryte pokoje, nie możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy/pokaż-ukryj"?
Tak, ale nie mogę wybrać ich wszystkich naraz. Chyba, że jest funkcja "wybierz ukryte komponenty".
możliwe jest pokazanie wszystkich komponentów jednocześnie, klikając prawym przyciskiem myszy nazwę złożenia najwyższego poziomu w drzewie FeatureManager i wybierając opcję "pokaż z zależnymi"
Zastanawiałem się, co daje ta pozycja. W rzeczywistości próbowałem, ale Solidworks ulega awarii...
Jeśli ta funkcja się zawiesi, radzę rzucić okiem na sterownik karty graficznej (a zatem pobrać sterownik dostosowany do Twojej wersji solidworks, przechodząc do pobrania go tutaj: http://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html), ponieważ sama funkcja nie jest błędna (właśnie przetestowałem ją na 3 różnych stacjach)
Dostępna jest funkcja 'wybierz ukryte komponenty':
Na głównym pasku ikon znajduje się wskaźnik reprezentowany po lewej stronie zielonego światła (do odbudowy)
Jeśli klikniesz mały trójkąt po lewej stronie tej strzałki, zobaczysz pojawienie się funkcji.
Mój sterownik jest aktualny. Jestem na SW 2012.
Dziękuję Pascal, zaoszczędziłeś mi cenny czas.