Witam
W badaniu ruchu staram się uruchomić silnik, ale nie ma sposobu, aby obracał się z prędkością większą niż 2 obroty (720°) na sekundę... Czy to nadal głupie ograniczenie, błąd czy ja?
Witam
W badaniu ruchu staram się uruchomić silnik, ale nie ma sposobu, aby obracał się z prędkością większą niż 2 obroty (720°) na sekundę... Czy to nadal głupie ograniczenie, błąd czy ja?
Może ograniczenie, aby uniknąć awarii?
2 obroty na sekundę ze wszystkimi obliczeniami, aby umieścić każdą część z powrotem na swoim miejscu, co wiąże się z ryzykiem pompowania dużej ilości zasobów materiałowych, prawda?
Może da się podzielić badanie ruchu przez 60, aby zorientować się w ruchu, jak w zwolnionym tempie?
Witam @sbadenis
Naszym problemem są zasoby materialne. Po co ograniczać, skoro każda maszyna ma inną moc obliczeniową? W najgorszym przypadku odczyt szarpie, ale sama wstępna kalkulacja nie jest w czasie rzeczywistym, więc nie ma powodu, aby się ograniczać, zwłaszcza przy tak absurdalnie niskim progu.
Mam 350 mm o skoku 2 mm, więc przy 2 obrotach na sekundę (120 obr./min lol śmieszne) przejście przez nią zajmuje mi 88 sekund!! Praktyczny do tworzenia animacji...
Zasadniczo musimy się bawić i pogubić! Aby zrobić postprod, musisz liczyć na 88 sekund, ale przy 15 klatkach na sekundę, aby przyspieszyć wideo do 60 klatek na sekundę w postedycji... Dziękuję Solidworks
Uwaga: W przypadku wersji o rastrze 1mm nawet nie warto się nad tym zastanawiać.
Poza granicami, bez ograniczeń, wszystko w liczbie mnogiej