Błędy przebudowy formowania: Nie można połączyć ze sobą arkuszy

Witam

Próbuję zrobić formę z mojego kawałka.

Ale raz w funkcji "core/footprint volume" pojawia się błąd "Błędy odbudowy: Nie można połączyć arkuszy ze sobą" i nie mogę go rozwiązać.

Załączam mój kawałek.

Bardzo dziękuję za pomoc, ponieważ nie mogę znaleźć rozwiązań.

modelisation-support.sldprt

Witam

Czy wykonałeś już część kanistrową, a następnie zmontowałeś swoją część z częścią kanistra, a następnie użyłeś funkcji nadruku?

Nie, nie sądzę, żebym to zrobił.

cóż, jeśli dobrze rozumiem pytanie.

Po prostu wyprodukowałem kawałek, ponieważ muszę zrobić z niego formę, to wszystko.

(Jedyne, co udało mi się zmienić z części, to 4 wszystkie prostopadłe do kierunku otwierania formy, ponieważ nie wiedziałem, jak inaczej włożyć je do takiej formy.)

Właściwie odbieram z telefonu komórkowego i nie widziałem sztuki. Ale wywnioskowałem, że chciałeś zrobić formę ze swojego kawałka. Czy to wszystko? W rzeczywistości, jak powiedziałem wcześniej; Funkcji odcisku należy użyć w zespole z co najmniej jedną fikcyjną częścią formy.

Tak, dokładnie tak.

Przerobiłem swoją część i myślę, że błąd wynikał z niektórych długości, które nie zostały zdefiniowane w podstawowym modelowaniu.

Otrzymuję jednak nowy błąd: "Szkic powinien zawierać pojedynczy zamknięty kontur".

Prawdopodobnie związane ze szkicem, który daje kształt formy.

Zrobiłem go z prostokątem i 2 łukami, aby podążać za kształtem linii podziału.

(to moja pierwsza forma dlatego nie wszystko rozumiem:)

modeling-support2.sldprt

Sprawdź, czy w jednym z rogów lub przecięć punktów nie leży mała linia. Za 30 minut będę przed komputerem, żeby zobaczyć, czy uda nam się to zrobić w ten sposób.

1 polubienie

Czuję, że zrobiłem postępy, wyświetlanie podglądu formy przed stworzeniem działa dobrze.

Zbyt szybko jednak opowiedziałem o mojej ostatniej wiadomości.

A błąd od początku nadal istnieje. "Nie można połączyć ze sobą arkuszy"

modeling-support2.sldprt

I tak, dziękuję za twoją wiadomość, to rzeczywiście była mała linia, która leżała dookoła.

Właśnie wróciłem i zamierzam rzucić okiem...

OK, dziękuję, w mojej pracy jestem zawsze w tym samym miejscu.

Część, z której chcesz wykonać formę, podlega funkcji Draft4, a reszta nie jest częścią części lub się mylę???

Cóż, naprawdę nie wiem.

Chcę wykonać formę części, co najmniej do Boss.-Extru.6

Reszta bossów jest tam tylko po to, aby pomóc w tworzeniu skórki.

A poza tym szkice, linia i linia podziału są tylko po to, aby stworzyć moją formę.

Ok, działa, zobaczę, jak zrobię plik, jak zamierzam to zrobić, ponieważ jestem w Solisworks 2016.

1 polubienie

Tak, przepraszam, jestem tylko w wersji 2012, ale nie znalazłem sposobu, aby uzyskać lepszą.

Przepraszam za paczkę:(

W przeciwnym razie udało mi się zrobić formę :)

Zmniejszyłem rozmiar mojej linii podziału do 5 mm (to niewiele) i działa.

Z drugiej strony nadal nie rozumiem, dlaczego to robi?

Jeśli możesz dowiedzieć się dlaczego, powiedz mi :)

Poza tym bardzo dziękuję za to, co zrobiliście, dziękuję.

PS: Czy masz sposób na zrobienie formy z wersją mojego kawałka, która ma 4 otwory na okrągłej części, po krzyżu. Otwory te byłyby więc prostopadłe do otworu formy, dlatego je usunąłem. Jeśli nie ma  rozwiązań, to nic wielkiego.

Czy udało Ci się wykonać swoją formę? Aby umieścić w nim 4 Ø, myślę, że powinno się to zrobić w 3 częściach, ale będzie bardziej sportowo... Cóż, jeśli ci się udało, nie ma sensu, żebym się z tym mierzył... Jeśli dobrze ci pomogłem, nie zapomnij potwierdzić mnie jako najlepszej odpowiedzi... Dziękuję ;-)

2 polubienia

Ok, dziękuję bardzo

Ale serdecznie zapraszamy i do zobaczenia wkrótce na stronie

Czy możesz mi pomóc, mam ten sam problem?

Witam
Oczywiście jest to istota tego forum.
Ale ten temat pochodzi z 2016 roku, więc musisz otworzyć nowe pytanie, wskazać, czego próbowałeś, jakie komunikaty o błędach otrzymujesz, opublikować swój kawałek.

1 polubienie