Witam.
Po użyciu funkcji Wstaw/Część na szkicu 3D chciałbym wiedzieć, jak się poruszać, obracać itp. sam włożony element (żeński ogon łukowy).
W załączonym przykładzie nałóż wiązania, tak jak w zespole. Czy jest to możliwe?
Dziękuję
image7.jpg
Witam.
Po użyciu funkcji Wstaw/Część na szkicu 3D chciałbym wiedzieć, jak się poruszać, obracać itp. sam włożony element (żeński ogon łukowy).
W załączonym przykładzie nałóż wiązania, tak jak w zespole. Czy jest to możliwe?
Dziękuję
2 możliwości, które ostatecznie wymagają tej samej funkcji, ale których zachowanie mimo wszystko nie będzie takie samo.
Albo podczas wstawiania zaznaczasz pole "z funkcją przenoszenia/kopiowania", albo korzystasz z tej funkcji poprzez insert/functions/"move/copy".
Funkcja ta może być używana na 2 sposoby: albo poprzez przesunięcia/obroty wzdłuż zdefiniowanych osi, albo poprzez wiązania zbliżone do tych dostępnych w zespole.
Zauważ, że gdy łączysz wstawianie i funkcję, SW nie lubi zmiany kolejności funkcji utworzonych później.
Pytanie: jaki jest sens w Twoim przypadku wstawiania drugiej części do pierwszej, zamiast tworzenia zespołu?
To bardzo proste. Muszę połączyć ze sobą 2 szkice oddalone od siebie o 83 mm funkcją wkradania/wytłaczania, aby uzyskać pojedynczy kawałek.
Osobiście nic nie rozumiałem????????
Pełne wyjaśnienie
byłoby mile widziane
@+
Muszę złożyć 2 szkice 3D.
Wszystko po to, aby na końcu otrzymać tylko 1 monetę. (patrz przykład)
Nadal problemy ze zrozumieniem
Nie jestem przekonany do podejścia i prośby
@+
Chcę połączyć je razem z 2 istniejącymi niezależnymi częściami 3D, tak jakby były ze sobą przyspawane przez funkcję Bossage/Extruded, a następnie przekształcić je w szkic pojedynczej części, którą mógłbym zmodyfikować.
W takim przypadku wykonujesz montaż tych 2 elementów
Umożliwi to korzystanie z narzędzi do tworzenia wiązań i ograniczeń przemieszczenia
Wystarczy, że części są dobrze ustawione i związane ,
Rejestruje ten zespół w części
@+
Jeśli problem dotyczy tylko tych 2 elementów, biorąc pod uwagę brak złożoności, szybciej jest je poprawnie zmierzyć i przemodelować, zamiast tworzyć zawiłe konstrukcje z linkami między plikami.
Przepraszam, ale już nic nie rozumiem z tego, jak działa ta strona.
Jako odpowiedź, która rozwiązała mój problem, wskazałem gt22.
Wszystkie odpowiedzi zostały wysłane na: "Ta odpowiedź rozwiązała mój problem"
W przypadku mojego obecnego projektu jest to fakt zapisania mojego montażu w
"część", która pozwala mi manipulować 2 ciałami niezależnie i modyfikować je do woli.
Dziękuję wam wszystkim.
Nie, nie wszystkie odpowiedzi zmieniły status, zmienił się tylko wyświetlacz, aby umożliwić Ci zmianę zdania.
Jedyną prawdziwą odpowiedzią jest ta zaznaczona na zielono tuż pod twoim pytaniem.
OK. Dziękuję.
Czy powinienem jakoś zamknąć ten temat?