Moja ilość arkusza blachy cad

Witam wszystkich, pozwalam sobie przyjść do społeczności z pytaniem, ponieważ poświęciłem trochę czasu, aby poszukać przez chwilę wcześniej. 

W Solidworks  My CAD, moduł Arkusz blachy oferuje zastosowanie ilości do wybranej części 

Jednak, gdy dodaję kilka z nich, moduł zawsze uwzględnia ilość 1, nawet jeśli wprowadziłem inną ilość we właściwościach pliku.

Na przykład, gdy generuje dwgs , wskazuje  ilość 1, nawet jeśli mam 6, na przykład . Nawiasem mówiąc, zmusza mnie to do samodzielnej modyfikacji ilości w DWG 

Chciałbym, aby moduł nakładał ilości samego pomieszczenia , myślę, że trzeba przejść przez inteligentne właściwości, ale trochę blokuję. 

Jeśli ktoś już znalazł migawkę do dodania lub jeśli jest inna metoda, miło byłoby mnie o tym poinformować 

Z góry dziękuję

Nie używam tego narzędzia, ale z tego, co rozumiem, jeśli otworzysz złożenie w solidworks i w SheetMetalManufacturing, masz przycisk pobierania aktywnego dokumentu, a narzędzie zajmuje się znalezieniem wszystkich części arkusza blachy zespołu i zliczeniem ilości każdej z nich w tym złożeniu.

Teoretycznie nie ma więc potrzeby wymuszania tej ilości. Narzędzie samo dba o ilości

Jedyną rzeczą, którą można zmodyfikować na dole, jest mnożnik ilości (jeśli chcesz uruchomić 2x lub więcej odzyskanego zespołu).

Jeśli to nie zadziała, prawdopodobnie jest to błąd i powinieneś otworzyć zgłoszenie na infolinii

1 polubienie

Witam

Rzeczywiście , "wymuszona" ilość we właściwościach   dokumentu nie jest brana  pod uwagę w  ilościach SheetMetalManufacturing.
Utworzyłem tę prośbę o aktualizację #135651 i zarejestrowałem  Cię jako osobę zgłaszającą prośbę , zostaniesz  powiadomiony o tej poprawie.    

3 polubienia