Cze wszystkim.
Podczas prezentacji na Visiativ connect w Lyonie wydawało mi się, że osoba, która dała mi prezentację, powiedziała mi, że można uruchomić makro solidworks po zapisaniu pliku.
Nie mogę znaleźć takiej możliwości ponownie.
Czy to naprawdę wykonalne??? Jeśli tak, to w jakim module???
Z góry dziękuję
Witam
Jest to możliwe z poziomu paska narzędzi CustomToolbar, które można włączyć w dodatkach oprogramowania.
Następnie możesz włączyć zdarzenia i uruchomić makro w zdarzeniu fileSavePostNotify dla żądanego typu dokumentu.
Philippe
Dziękuję za tę bardzo szybką odpowiedź.
Jeśli mogę przesadzić, potrzebuję więcej informacji.
Obecnie wszystkie nasze makra są w formacie SRP.
Mam wrażenie, że możemy tylko .EXE rzucać, mylę się???
Możesz wybrać format SWP, po prostu wybierz typ makra z pierwszego menu rozwijanego definicji narzędzia do uruchomienia
Witam, w przeciwnym razie możliwe jest również skorzystanie z "funkcji makro". Jest to makro, które jest umieszczane w drzewie tworzenia części lub złożenia, a po ponownym skompilowaniu lub zapisaniu części rozpoczyna się makro. (Brak linku do myCadTool, ale w celach informacyjnych)
Gauthik powiedział:
1 polubienie
@Gauthik67
Czy możesz powiedzieć mi więcej o funkcji makro?
Jestem zainteresowany, czy jest to inaczej zakodowane? Jak wstawić je do menedżera funkcji?
A więc jak zarządzać wydarzeniami?
Czy masz samouczek na ten temat? Bardzo szybko spojrzałem znad telefonu, nie mogłem znaleźć niczego bardzo przekonującego.
W tym czasie stworzyłem funkcję makro i jak mówisz, nie ma zbyt wielu dostępnych informacji. Jednak dzięki temu dokumentowi udało mi się zrozumieć zasadę i stworzyć taką, która zadziałała: Link
Z pamięci wydaje mi się, że gdy makro jest tworzone, przebudowywane lub usuwane, uruchamia niestandardowe funkcje, które można zakodować w makrze. (Do sprawdzenia, ale wydaje mi się, że nazwy tych funkcji powinny brzmieć swmRebuild, swmEditDefinition, swmSecurity) Link Z informacjami o tych funkcjach
Gauthik powiedział:
1 polubienie