Mycad smartboom

Cze wszystkim

Pozwalam sobie prosić o manip, którego do dziś mi brakuje, 

Używam narzędzi MyCAD  i moja logika jest taka, że po moim montażu, częściach w konstrukcjach spawanych, blachach i, uruchamiam Smart Boom, który generuje zestawienia materiałów ze zmianą nazwy i tworzeniem zestawień materiałów (ale dla mnie odpowiada to bardziej listom przygotowań,, montażu itp.) 

Mój problem polega na dopasowaniu numerów BOM do moich części montażowych , więc zmień nazwy plików i zespołu ,  a następnie po wykonaniu tej operacji uruchom Optymalizację cięcia i blachy   oraz przez fakt dopasowania  rejestracji BOM. 

Dopiero do dziś umyka mi pewna manipulacja, bo nie mogę sobie poradzić z tą zmianą nazw części i montażu  tak, aby znaleźć swoje numery w raporcie z cięcia lub blachy.

Dziękuję za odpowiedzi, bo szukałem już od dłuższego czasu. 

Witam

Nie można pobrać liczb z nomenklatury, aby użyć ich w innym narzędziu do zmiany nazwy.

Można go jednak obejść, stosując inną metodologię i kilka narzędzi.

Po pierwsze, możliwe jest wygenerowanie zestawienia materiałów ze SmartBom i wyeksportowanie go jako pliku Excel.

Następnie użyj narzędzia do integracji, aby utworzyć właściwość "Numer rachunku" na podstawie pliku Excel (https://help.visiativ.com/mycadtools/2022/fr/Integration90.html) i w ten sposób zastosować odpowiednią wartość zgodnie z plikiem.

Po utworzeniu właściwości w plikach można ją pobrać za pomocą narzędzi SheetMetalManufacturing i CuttingOptimization.

2 polubienia