W mycadtools widzę rzeczy, które mnie interesują.
Mój problem: Jestem zmuszony (ze względu na moich klientów) do posiadania kilku wersji oprogramowania na moim komputerze. Jak to działa z narzędziami? Czy ktoś jest w takiej samej sytuacji?
W mycadtools widzę rzeczy, które mnie interesują.
Mój problem: Jestem zmuszony (ze względu na moich klientów) do posiadania kilku wersji oprogramowania na moim komputerze. Jak to działa z narzędziami? Czy ktoś jest w takiej samej sytuacji?
W ikonie paska zadań możesz wybrać
Albo mycadtool w wersji 2014, 2015, 2016 itd. w zależności od instalacji na stacji roboczej
lub ustaw go na "automatyczny"
Bardzo interesujące!
Testuję (kiedy wymusiłabym 5 minut od szefa :-) )
Nigdy tego nie próbowałem, ale chyba po to to :D
Dziecko..., na szczęście nie zaczęłam zbyt szybko ;-)
Werdykt?
Instalujesz narzędzia odpowiadające wersji sw.
Więc jeśli masz kilka wersji sw, będziesz miał kilka wersji mycadtools.
Z drugiej strony co do konfiguracji narzędzi to nie wiem czy można je cofnąć (rok n do n-1).
Narzędzia nie mieszają pędzli tak bardzo, jak sw podczas instalacji, gdy istnieje wiele wersji.
Mamy post z SW 2014 i SW2016 z 2 narzędziami mycadtools w różnych wersjach i nie ma się czym martwić.
Poszedłem dalej i zainstalowałem 3 wersje (mam 5 wersji SW na maszynie, ale są popularne wersje MyCadTools), każda z nich robi swój własny sos i pojawia się w odpowiednim SW.
Musisz tylko zachować ostrożność podczas uruchamiania narzędzia bezpośrednio z menu systemu Windows.