Filtry MyCadTools

Witam;

Obecnie korzystam z narzędzi MycadTools 2025:

Moim celem jest comiesięczne (Taskplanner) kopie moich dużych zespołów w formacie Edrawing z konfiguracjami (BatchConverter) ... Jak na razie nie ma zbyt wielu problemów.
Blokuję na filtrach plików:
Wszystkie zestawy, których dotyczy to zadanie, są nazwane za pomocą kształtu:
#####-0000_0000
#####-#AAA_0000
#####-#BBB_0000

#####-#ZZZ_0000
(każdy # jest liczbą zmienną z zakresu od 0 do 9)
Wszystkie zestawy znajdują się w różnych katalogach/podkatalogach.

=> Nie mogę poprosić filtrów Mycad o uwzględnienie kilku kryteriów (na przykład)

image

Czy wiesz, czy wielokryterialne typu " Or " są możliwe za pomocą tego narzędzia?
A może masz mi do zaproponowania inną roboczą hipotezę?

Pozdrowienia.

Witam

Rzeczywiście, nie będzie to możliwe przy użyciu obecnych filtrów narzędzia do zaznaczania plików.
Jednak narzędzie do selektora plików może używać woluminu CSV.
W związku z tym możliwe jest wcześniejsze użycie narzędzia SmartBom Beta do filtrowania komponentów z bardziej zaawansowanymi regułami warunków w folderze. Narzędzie do warunku SmartBom pozwala na wykonanie " Or " i " And ".

Model tabeli musi po prostu pobrać pełną ścieżkę:

Następnie wyeksportuj jako plik CSV i zaimportuj go do TaskPlannera.

Pozdrowienia

Dziękuję , @fmarchand o tym pomyślałem (z tym, że w tym przypadku użyję narzędzia takiego jak Wszystko (https://www.voidtools.com/), a nie SmartBom).
Ale fakt, że musisz edytować listę plików do konwersji, jest sprzeczny z automatycznym korzystaniem z Taskplannera.

1 polubienie

Niekoniecznie sprzeczne, ale po prostu sposób na inną konfigurację

W przyszłości wdrożymy to narzędzie do warunków, obecne w SmartBom, w innych narzędziach, a w szczególności w części " Filtry " narzędzia do wyboru plików.

Pozdrowienia

Powiedziałem " sprzeczne " w tym sensie, że moja lista plików do konwersji ewoluuje z czasem... no tak, musimy kontynuować pracę i generować nowe Asamblaże... a co za tym idzie nowa lista od SmartBom... następnie umieść go z powrotem w Planerze zadań... itd...

2 polubienia