Witam
Posiadam montaż spawany mechanicznie w kartotece części (rama metalowa)
Stworzyłem z nich zestaw i dodałem elementy takie jak płytki, kliny itp.
Teraz chciałbym, w PEM, wyodrębnić pewne elementy, aby pokazać tylko je i móc jasno cytować
Problem polega na tym, że niektóre elementy są częścią pliku części, a inne pliku SLDASM.
Poza kliknięciem prawym przyciskiem myszy na widoku i "ukryciem" właściwości/pokazaniem brył i komponentów", nie widzę żadnej możliwości, aby działać szybciej. Ponieważ tam ukrywanie wszystkiego, co nie jest używane, jest długie i żmudne.
Nawet izolowanie części w 3D nie działa, ponieważ cały SLDPRT pozostaje wyświetlany....
Czy jest inny sposób?
Klasa A+
Hubert
Witam
Możesz użyć stanów wyświetlania lub dokonać konfiguracji, usuwając te, których nie potrzebujesz...
2 polubienia
Czy celem jest zdobycie punktów na tym samym widoku kilku elementów, które należą do ASM i PRT , czy po prostu do PRT?
W pierwszym przypadku widzę tylko przez żonglowanie konfiguracjami, ale nie jestem pewien, czy zaoszczędzę czas.
W drugim przypadku można dodać widoki kilku modeli na rysunku, a w przypadku spawanych mechanicznie wybrać tylko te obiekty, które nas interesują za pomocą przycisku znajdującego się u góry w menedżerze funkcji.
1 polubienie
Witam
celem jest zwymiarowanie kilku elementów należących do pliku części ORAZ do złożenia. Myślałem o stanach wyświetlania, ale było to żmudne, myślałem, że model widoku względnego zastosowany do niektórych komponentów zadziała, ale działa tylko w pliku części.
Klasa A+
Witam
Alternatywną metodę można już wspomnieć na forum, aby zobaczyć, możemy przejść przez widok względny.
Pozdrowienia.
Widmo
Witaj @spectrum ,
Czy w ten sposób bąbelki nomenklatury dobrze się śledzą?
A może musisz zrobić listę spawanych części?
Z góry dziękuję
Tak witam, nie ma problemu musisz uruchomić tabelę elementów od mechanicznego spawania modułu a następnie wybrać widok względny w piktogramach nie zawsze aktywnych w Twoich ustawieniach, miłego dnia.
Jesteś odsyłany z powrotem do swojego modelu 3d i wybierasz ciało, które jest jedynym oszustwem lub nie i orientacją, ale możesz wyświetlić widok względny.