Poziom szczegółowości części ipt [INVENTOR]

Cze wszystkim

Czy wiesz, jak utworzyć poziom szczegółowości części (nie zespołu) w programie Inventor?

Chciałbym mieć możliwość zmiany poziomu szczegółowości po wstawieniu go do dużego zespołu (usunięcie niektórych wyciągnięć).

Dziękuję

A priori nie jest to możliwe, sztuczką może być umieszczenie w zespole tylko tej części.
2 polubienia

Ouch..... A co oferuje Solidworks na ten temat?

na SW możesz powiększyć, aby uzyskać szczegółowe informacje

Zobacz ten samouczek wśród innych narzędzi do wyceny

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/outil-de-cotation-dans-les-mises-en-plan

@+ ;-))

Dziękuję gt22, ale w ogóle nie mówię o szczegółach rysunków.

Mówię o "poziomie" szczegółowości. Aby wyobrazić sobie (to jest przykład): blacha z wieloma otworami, umieszczam ten arkusz w zespole ze 150 innymi arkuszami, takimi jak ten. Chciałbym mieć możliwość sterowania dezaktywacją usuwania materiału z otworów w celu odciążenia montażu.

1 polubienie

Witam

W oprogramowaniu możesz dokonać konfiguracji swojego zespołu, która odnosi się do konfiguracji Twoich części.

Mówiąc wprost:

W swoich częściach tworzysz lekką konfigurację bez wierceń. Następnie w zespole należy utworzyć konfigurację, która wykorzystuje żądane konfiguracje części.

2 polubienia

@aurelien w ogóle na SW

aby uniknąć przeciążania na nic, szczególnie w przypadku zespołów dużych zespołów

unikamy bezpośredniego wykonywania otworów, na nic się to nie ładuje

Umieszczamy wyglądy, które nie mają wagi i nie przeciążają Twojego pliku

ponieważ 150 otworów x 150 arkuszy = 22500 otworów i minimum 3 naprężenia na otwór

Ograniczenia DONX 67500

zaczyna to spadać, prawda?

@+ ;-))

Jest też speedpak, który również działa tylko w przypadku montaży. Można zastosować tę samą sztuczkę: jednoczęściowy montaż. W przeciwnym razie można przewidzieć uproszczoną konfigurację: usuwamy funkcje, które nie są nam potrzebne i używamy tej konfiguracji w montażu.

Dostępny jest również złożony tryb montażu do automatycznego rozładowywania pamięci, automatyczny tryb lekki na częściach, które nie zostały otwarte.

1 polubienie

@gt22, był przykładem!

Ponieważ nasz proces był tajny, wybrałem formę, która jest jak najbardziej zbliżona do rzeczywistości ;)!

W złożonych zespołach lub dużych zespołach istnieją zasady, których należy przestrzegać

Złożenia/podzespoły/podzespoły/części

Jeśli części mają szybki czas rekonstrukcji, można je przetestować i zoptymalizować za pomocą odpowiednich narzędzi

Możesz przejść do imponującej liczby sztuk

W razie potrzeby samouczek jest dostępny tutaj na stronie

@+ ;-))

1 polubienie

Dziękuję Wam wszystkim,

Cóż, moje podstawowe pytanie zostało trochę poprowadzone, więc @.PL odpowiedzieć na nie jak najlepiej.

Z drugiej strony dziękuję za odpowiedzi na temat Solidworks, następnym razem zadam ;) kolejne pytanie!

1 polubienie

A idąc dalej w wyjaśnieniach, przeszedłem przez "IPiece" tworząc stan "normalny" i stan "lekki".

Krótko mówiąc, to działa!

Dziękuję za żyłę konfiguracji!

2 polubienia

Zawsze możesz ukryć funkcję otworów

Kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję "ukryj funkcję"

Dziękuję Cisco86, ale chcę mieć możliwość kontrolowania tych masek funkcyjnych za pomocą stanu części. Przekształcając go w iPiece, udało mi się stworzyć dwa różne stany sterujące tymi maskami.