Cze wszystkim
Czy wiesz, jak utworzyć poziom szczegółowości części (nie zespołu) w programie Inventor?
Chciałbym mieć możliwość zmiany poziomu szczegółowości po wstawieniu go do dużego zespołu (usunięcie niektórych wyciągnięć).
Dziękuję
Cze wszystkim
Czy wiesz, jak utworzyć poziom szczegółowości części (nie zespołu) w programie Inventor?
Chciałbym mieć możliwość zmiany poziomu szczegółowości po wstawieniu go do dużego zespołu (usunięcie niektórych wyciągnięć).
Dziękuję
Ouch..... A co oferuje Solidworks na ten temat?
na SW możesz powiększyć, aby uzyskać szczegółowe informacje
Zobacz ten samouczek wśród innych narzędzi do wyceny
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/outil-de-cotation-dans-les-mises-en-plan
@+ ;-))
Dziękuję gt22, ale w ogóle nie mówię o szczegółach rysunków.
Mówię o "poziomie" szczegółowości. Aby wyobrazić sobie (to jest przykład): blacha z wieloma otworami, umieszczam ten arkusz w zespole ze 150 innymi arkuszami, takimi jak ten. Chciałbym mieć możliwość sterowania dezaktywacją usuwania materiału z otworów w celu odciążenia montażu.
Witam
W oprogramowaniu możesz dokonać konfiguracji swojego zespołu, która odnosi się do konfiguracji Twoich części.
Mówiąc wprost:
W swoich częściach tworzysz lekką konfigurację bez wierceń. Następnie w zespole należy utworzyć konfigurację, która wykorzystuje żądane konfiguracje części.
@aurelien w ogóle na SW
aby uniknąć przeciążania na nic, szczególnie w przypadku zespołów dużych zespołów
unikamy bezpośredniego wykonywania otworów, na nic się to nie ładuje
Umieszczamy wyglądy, które nie mają wagi i nie przeciążają Twojego pliku
ponieważ 150 otworów x 150 arkuszy = 22500 otworów i minimum 3 naprężenia na otwór
Ograniczenia DONX 67500
zaczyna to spadać, prawda?
@+ ;-))
Dostępny jest również złożony tryb montażu do automatycznego rozładowywania pamięci, automatyczny tryb lekki na częściach, które nie zostały otwarte.
@gt22, był przykładem!
Ponieważ nasz proces był tajny, wybrałem formę, która jest jak najbardziej zbliżona do rzeczywistości ;)!
W złożonych zespołach lub dużych zespołach istnieją zasady, których należy przestrzegać
Złożenia/podzespoły/podzespoły/części
Jeśli części mają szybki czas rekonstrukcji, można je przetestować i zoptymalizować za pomocą odpowiednich narzędzi
Możesz przejść do imponującej liczby sztuk
W razie potrzeby samouczek jest dostępny tutaj na stronie
@+ ;-))
Dziękuję Wam wszystkim,
Cóż, moje podstawowe pytanie zostało trochę poprowadzone, więc @.PL odpowiedzieć na nie jak najlepiej.
Z drugiej strony dziękuję za odpowiedzi na temat Solidworks, następnym razem zadam ;) kolejne pytanie!
A idąc dalej w wyjaśnieniach, przeszedłem przez "IPiece" tworząc stan "normalny" i stan "lekki".
Krótko mówiąc, to działa!
Dziękuję za żyłę konfiguracji!
Zawsze możesz ukryć funkcję otworów
Kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję "ukryj funkcję"
Dziękuję Cisco86, ale chcę mieć możliwość kontrolowania tych masek funkcyjnych za pomocą stanu części. Przekształcając go w iPiece, udało mi się stworzyć dwa różne stany sterujące tymi maskami.