Nazwa Ograniczenie Odległość w rodzinie

Witam/Dobry wieczór wszystkim!

Wystarczająco dużo, by czuć się głupio, równie dobrze możesz nie utknąć na problemie i nie być ignorantem, idę na to!

Mam zespół (dość prosty w zestawie) wymagający kontrolowania wiązań (odległości większe niż inne) w bt w celu wykonania symulacji

Mój problem polega na tym, że kiedy tworzę swoją rodzinę części w trybie automatycznym, nie mogę wybrać tych wiązań, a kiedy próbuję ręcznie utworzyć rodzinę części, nie wiem, co umieścić jako wystąpienie, aby móc kontrolować te wiązania...

Następnie kłaniam się Tobie, denerwując Cię i prosząc po raz kolejny o oświecenie mnie =)

Co powinniśmy umieścić jako "adres" dla ograniczeń, a w szczególności tych związanych z odległością?

PS: ("Tak, pracowałem nad tym samym od początku! wiesz, ten montaż z dość dziwnym ruchem, który musi być w pełni zaktualizowany z jednego pliku Excel zaprogramowanego w VBA? =).... nie, nie jestem szalony, obiecuję)

Przyjacielski

Yoann powiedział:

Osobiście, gdy muszę utworzyć rodzinę części/złożenia:

Tworzę swoją część/złożenie.

Tworzę 2. config w którym zmieniam co chcę jeździć.

Tworzę tabelę rodzinną

SW automatycznie wykrywa, co się zmieniło z jednej konfiguracji na drugą i samodzielnie tworzy tabelę Kivabian.

4 polubienia

Witam

+1 za @pascal

W przeciwnym razie, w pliku Excela rodziny części, umieść się w jednym z pól w drugim wierszu, a następnie dzięki skrótowi menedżera funkcji znajdź wymiar, który chcesz kontrolować, a następnie kliknij go dwukrotnie na ekranie.

@+

2 polubienia

Dziękuję Pascal i Coyote =)

Problem z pierwszą metodą polegał na tym, że miałem już dwie konfiguracje, jedną, w której wszystko jest naprawione i z dużą ilością detali, aby ładnie wyglądała.

i drugi z tylko częściami potrzebnymi do symulacji, nagle tablica auto' była o wiele za duża i nie wiem ile bezużytecznych wystąpień =/

Dziękuję wam obojgu i tak =)