Nazwy niektórych stanów rozłożone w dwóch egzemplarzach

Witam

W sekcji " Stan rozwinięty " mam kilka, które mają tę samą nazwę i które nadużywają funkcji arkusza blachy. Próbowałem ręcznie zmienić ich nazwę na " Stan rozłożony ", ale gdy tylko zmieni się na jeden, następuje po drugim " Stan rozwinięty". 

Ilustracja problemu:

Z góry wiem, że " Komponenty symetryczne " nie są źródłem błędu, ponieważ na podobnym pliku nie mam błędu.

Ciała o tej samej nazwie rozwiniętego stanu nie mają ze sobą relacji. Mają różne kształty.

Pierwszy korpus:

Drugi korpus:

Z góry dziękuję

1 polubienie

Witaj v.vidal,
Czy byłoby możliwe, aby mieć model 3D, na który mogę spojrzeć, jestem w SW2022SP4.
@+.
AR.

Witaj A.R,

Oto 3D:
P-22235-069-GC Schody P1.SLDPRT (1.0 MB)

Witam ponownie v.vidal,
Właśnie znalazłem błąd, ale też go nie rozumiem. Trzeba było po prostu zrezygnować z obróbki blachy. i odbudowuję bez błędu. Nie zawsze to rozumiem.
Więc to, co musisz zrobić, to unikać symetrii tak bardzo, jak to możliwe, ponadto części, o które prosisz, są rozłożone, nie jest możliwe rozłożenie na przykład wszystkiego, co jest płaskie bez składania, płyty itp.
Więc mam nadzieję, że pomogłem.
@+.
AR.
P-22235-069-GC Schody P1.SLDPRT (2.7 MB)

1 polubienie

Nie mogę usunąć blachy 70. Ponadto, gdy tylko zostanie utworzony obiekt arkusza blachy, automatycznie tworzony jest również stan rozwinięty.

witam @A_R

Sposób działania @v.vidal jest interesujący, ale robienie wszystkiego w pliku PART musi mieć jeszcze inne problemy z przepustowością, jak mi się wydaje, i z obróbką każdej części oddzielnie od złożenia, zwłaszcza ze względu na części blaszane

Drobna uwaga: fakt usunięcia " blacha 70 " umieszcza rój w " giętej płycie podstawowej2 "
Zauważ, że nie spojrzałem na twój zmodyfikowany :wink: plik, który powinien rozwiązać problem.

Chyba jestem za stary! Ale dla mnie nie ma blachy poza płaskim 100 x 5. Zainteresowanie konstrukcją spawaną i rozpoczęcie od kilku szkiców w celu szybszego uzyskania produktu spawanego mechanicznie.
Dodatek blachy wydaje mi się trochę anachroniczny

Pozdrowienia

2 polubienia

Witaj v.vidal,
Usuń wcześniejszą listę części i sprawdź, czy nie pojawia się w twoich konfiguracjach, aby usunąć " Tôlerie70 ". Jeśli nie, odbierz plik, który Ci wysłałem. Albo przerysuj tam wszystko krok po kroku, a dowiesz się, co jest nie tak, to moja procedura, aby tam dotrzeć i spróbować coś zrozumieć, i bez robienia symetrii, jeśli to możliwe...

Właśnie przeprowadziłem test ponownie, po prostu usuwając listę spawanych części z każdej konfiguracji, " sheetmetal70 ", usuwa się sam... Proszę bardzo.
@+.
AR
P-22235-069-GC Schody P1.SLDPRT (1.1 MB)

Witaj Zozo_mp,
Nie ma problemu z przepływem, korzystasz z listy spawanych części i możesz wyciągnąć zestawienie materiałów, no cóż, nie mam czasu na robienie wszystkiego szczegółowo...
Proszę bardzo, cześć i dzień dobry.
@+.
AR.

Niestety, nie mogę otworzyć pliku części, korzystam z Solidworks 2017.

Witaj @Zozo_mp,

Rysuję w następujący sposób:

• Część z kilkoma spawanymi korpusami: część pilnikowa.
  • Kilka elementów skręconych ze sobą: plik Część po części - plik zespołu grupujący wszystkie przykręcone elementy.

Nie stanowi to problemu dla produkcji. Arkusze są zwykle wykonywane przez cięcie laserowe, a profile są po prostu cięte. Następnie przychodzi czas na montaż wszystkich korpusów poprzez spawanie.

W związku z tym zgadzam się z @A_R w tej kwestii.

1 polubienie

OK, więc przejdź do listy spawanych części i usuń je po kolei w każdej konfiguracji, a zobaczysz, że "sheetmetal70" sam się usunie. I to ona Ci przeszkadza, nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć, bo też nie rozumiem tej wady.
Proszę bardzo.
Powodzenia, @+.
AR

Właśnie usunąłem funkcję blachy gramofonu, która sprawia problemy i przerobiłem kolejną na starym szkicu gramofonu i na razie działa idealnie.

Dziękuję bardzo @A_R

1 polubienie

Nie powinieneś był usuwać tej funkcji, jest ona automatycznie usuwana przez usunięcie list części przylutowanych do każdej konfiguracji
…@+.
AR.

1 polubienie