Nazwa częściowa driveworks Xpress PART 2

Witam ponownie Ciebie =)

Nadal jestem z moim imieniem i nazwiskiem skonfigurowanym w Driveworks, 1. problem został rozwiązany, a nie @coyote (za co jeszcze raz dziękuję przy okazji ^^)
Teraz chciałbym uwzględnić wartości moich danych wejściowych (wysokość/szerokość/głębokość) w nazwach części, gdy IF nie są częścią standardowego zakresu

więc mam IF(AND(wysokość=x, szerokość=y, głębokość=z), "-" i "B a", [tu pojawia się mój problem] "-" & "wartość x _ wartość y _ wartość z")

Myślę, że wynika to z problemu ze składnią, ale nie mogę go rozwiązać =/

Spróbuj usunąć przecinek po "a"

Edycja: Fałszywy dsl^^

I usuwając _ między wartościami x, wartością y wartością z?

jeśli usunę przecinek, funkcja "JEŻELI" nie będzie działać

w rzeczywistości muszę powiedzieć, że jeśli wysokość = x i szerokość = y i głębokość = z to nazwa części - B do INACZEJ nazwa pomieszczenia - wysokość x szerokość x głębokość

ale nie mogę uzyskać wartości tych wpisów

Spróbuj wykonać następujące czynności:

([...] "-" & Wartość X & " _ " & Wartość Y & " _ " & Wartość Z)

1 polubienie

@remrem to nie działa albo =S

@bart już nic nie zmienia, jeśli wstawię wpisy, oznacza mi tylko wysokość, szerokość, głębokość, ale nie wybrane wartości

Ponownie

Tak jak właśnie teraz w pro mnie, aby mieć wartość wartości, wpisuję valuesxreturn.

Więc w twoim przypadku daje "_"&valuexreturn&"_"&valueyreturn&"_"valuezreturn

@+

2 polubienia

@coyote umieszczając wpisy bez cudzysłowów, daje mi wartości, dziękuję, ale z drugiej strony nie mogę wstawić zwrotu, w przeciwnym razie moje równanie jest niepoprawne, ale hej, dzięki tobie zostało rozwiązane, jeszcze raz dziękuję =)