Częściowe imię, po którym następuje -1 -2 -3

Witam

Jesteśmy nowicjuszami w Solidworks 2018 i jest pewien szczegół, który nam przeszkadza w menedżerze operacji złożenia,

Po identycznych monetach następuje -1<1> -2<2>  -3<3>

np. NazwaElementu-3<3>, ten myślnik nie pojawiał się w poprzednich wersjach Sldwks

i może skłaniać do wiary w kilka wersji sztuki.

Czy ten wyświetlacz można usunąć? Przeszukałem opcje i nic nie znalazłem.

Z góry dziękuję za pomoc

Witam

Używamy SW2018 od kilku miesięcy i nie mamy tego...

Witam

W menedżerze funkcji musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na zespół ==> wyświetlenie drzewa ==> odznaczyć wszystko, co jest bezużyteczne.

Małą sztuczką jest przyjrzenie się ostatniej funkcji ==> pogrupowanie wystąpień komponentów.

Zmniejsza to rozmiar drzewa o 10 lub więcej, tak że wszystkie te same elementy są zgrupowane razem. Bardzo dobry do dużych zespołów, zwłaszcza jeśli masz dużo lub podobnych części.

To od Ciebie zależy, czy zobaczysz zgodnie ze swoimi potrzebami :-)

3 polubienia

Dziękuję Zozo

Rzeczywiście, jeśli odznaczę "Pokaż opisy komponentów"

Cyfry -1 znikają, ale chcemy, aby ten wyświetlacz był bardzo praktyczny, ponieważ nasze monety są rejestrowane tylko z 10-cyfrowym numerem. Niesamowite, że robi to od 2018 roku!!

Kolejny trop?

Dobry wieczór fifounet44

Nie rozumiałem, co chcesz zachować, skoro nawet zachowujesz nazwę swojego dzieła na wyświetlaczu.

Czy możesz zrobić zrzut ekranu części swoich menedżerów funkcji.

Pozdrowienia

PS: Nie mam żadnych innych tropów, ale na pewno silne Maouss ci je dadzą

1 polubienie

Dobry wieczór

Chcę zachować SB3932-5218<1> "Przyszła" zamiast SB3932-5218-1<1> "Przyszła"

Pozdrowienia

capture-1.jpg
1 polubienie

Witaj Fifounet44

Nie wydaje się to możliwe, szukałem wszędzie i próbowałem wszystkich kombinacji wyświetlania drzewa, w Internecie i w sieci.

Aby uzyskać informacje, SW nazwij to [[ wskaźnik występowania]]

Myślę, że ponieważ Solidworks jest bardzo starym oprogramowaniem, musieli umieścić plik, indeksowanie liczb i bazę danych w jednym segmencie. Oczywiście, dodaje coraz więcej funkcjonalności, nie zmieniając samych podstaw bazy danych (byłoby zbyt skomplikowane, aby dostrzec implikacje dla setek tysięcy bibliotek DLL, które zawiera program).

Jest to bardzo praktyczne później w nomenklaturach itp. aby dowiedzieć się, ile sztuk jest takich lub takich.

Z drugiej strony, jeśli chodzi o wyświetlanie, byłoby to możliwe bez zmiany bazy danych.

Być może Visiativ ma takie narzędzie, ale generalnie mają narzędzia poza kodem oprogramowania i generalnie są aktywne na plikach, ale nie na konstytucji oryginalnego pliku, tak mi się wydaje.

Z drugiej strony, jeśli chodzi o nomenklatury i dokumentację, eksportując do Excela, możesz usunąć znaki pasożytnicze.

Nawet makro z pewnością zrobiłoby to z łatwością

Pozdrowienia

OK i cóż, dziękuję Zozo,

Poradzimy sobie z tym!

Pozdrowienia