Witam
Zrobiłem samouczek: "Jak sobie poradzić z paskami narzędzi CATIA V5". Przy okazji, dziękuję Franck za tę wskazówkę.
Rzeczywiście, używam ekranów svt 2 i często mam pasek narzędzi, który pozostaje na ekranie i nie podąża za tym, że przesunąłem okno CATIA.
Pytanie:
Jak możemy poznać nazwę grupy narzędzi?

Oczywiście kliknięcie prawym przyciskiem myszy na grupę nie daje mi żadnych informacji o jej nazwie, a na dole okna CATIA też nie mam jej nazwy.
Muszę trochę zgadywać, aby usunąć grupy narzędzi, których nie używam, i zachować te, których używam.
Z góry dziękuję za radę.
Witam
Głupie pytanie, ale czy próbowałeś zmienić rozmiar paska narzędzi, rozciągając go?
1 polubienie
Witam
Umieść ten pasek narzędzi w poziomym pasku, a następnie przeciągnij go z powrotem do okna 3D, powinieneś przeczytać trochę więcej (ale nie cały, myślę, że nie jest to możliwe). Czasem wystarczy zgadnąć...
do +
2 polubienia
Witaj +1 @glaffont.
Zobacz tutorial na forum
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/s-en-sortir-avec-les-barres-d-outils-catia-v5
Edycja, nie widziałem, że na to spojrzałeś, samouczek (rzeczywiście) wyjmuję poziomy pasek narzędzi, ale w samouczku nie pokazuję przeciągania od pionu do grupowania poziomego, a następnie wyjścia do obszaru graficznego .
1 polubienie
;-)
Nie oglądałem wcześniej samouczka, ale już spotkałem się z problemem... Właśnie na to spojrzałem, jest dobrze! CATIA jest używana od czasu do czasu w projektach i często jest to katastrofa pod względem czasu nauki... Wcale nie tak intuicyjne jak oprogramowanie....
Edit: Myślę, że nie śledziłem dobrze dyskusji.... Protokół DSL
@ +
W porównaniu do Aurélien, tak, próbowałem zmienić jego rozmiar. Ale najwyraźniej nie jest możliwe przedefiniowanie paska narzędzi poprzez jego rozciągnięcie.
W rezultacie nie mam jeszcze rozwiązania.
Jeśli masz jakieś, jestem zainteresowany, nawet jeśli mogę się domyślać... ale hej, kosztem czasu straconego na niewiele.
Zobacz poradnik wideo dotyczący rozciągania pasków narzędzi
allonger-barre-outils.mp4
2 polubienia
OK. Mam na to rozwiązanie. Dziękuję.
Cóż, z drugiej strony nie możemy powiedzieć, że jest to bardzo łatwe, ale tak czy inaczej, nie powinienem codziennie zmieniać mojej listy przycisków.
Rzeczywiście, jest to sztuczka, z drugiej strony pamiętaj, aby zapisać swoje CATSETINGI, ponieważ ryzykujesz utratę zmian w przypadku aktualizacji catia do wyższej realności