Nazwa pliku jest równa nazwie właściwości

Cze wszystkim

Szukam automatycznego sposobu zapisywania moich rysunków z nazwą pliku parametrów równą właściwości.

Pozwól, że wyjaśnię.

Obecnie nasze rysunki mają swój numer pliku jako nazwę pliku. Numer ten jest obecnie wypełniany ręcznie.

Ostatnio w końcu zrozumiałem, jak działają liczniki pakietu MyCad , dzięki czemu udało mi się stworzyć właściwość, która będzie moim numerem planu. Teraz chciałbym zapisać mój plan z tą właściwością jako nazwą pliku.

Chcę wyjaśnić, że nie mamy EPDM (który mógłby to zrobić bardzo dobrze i bardzo łatwo).

Z góry dziękuję

Fred

Witam

Ponieważ masz MyCad, masz dostęp do SmartProperty, który pozwala na automatyczne nazwanie pliku, a nawet zapisanie go automatycznie.
Wszystko, co musisz zrobić, to aktywować tę opcję w ustawieniach,

Idealnym rozwiązaniem jest utworzenie NOM_FICHIER właściwości w usłudze SmartProperty, dzięki czemu można połączyć kilka informacji.

2 polubienia

Zgodnie z propozycją Pierre'a S, opcja przejścia przez SmartProperties zintegrowane bezpośrednio z SolidWorks za pomocą myCADtools jest bardzo dobrym rozwiązaniem i dość prostym do skonfigurowania.

Wszystko można dostosować za pomocą dowolnej liczby zmiennych, w tym liczników, i możesz ustawić nagrywanie na automatyczne.

2 polubienia

Inną opcją jest przypisanie nazwy pliku do właściwości.

Dobra robota Panowie,

Po prostu przejdź do ustawień inteligentnych właściwości i automatycznie zmień nazwę pliku, aby nadać mu nazwę właściwości, którą powinien przyjąć!.

Dziękuję bardzo!

1 polubienie