Nazwy encji formularza użytkownika

Witam

Wracam do Was, bo mam bardzo mały problem, ale bardzo się denerwuję i nie rozumiem. W formularzu użytkownika mam 3 ComcoBoxy, które zwykle nazywam CBox_... Ale z powodu literówki w dwóch z nich napisałem Cbox_ więc zmieniłem nazwę. Ale w kodzie to się ciągle zmienia: kiedy piszę CBox_... Poprawia mnie w Cbox_...  Usunąłem więc odpowiednie encje, ale nic nie pomaga, nadal mam problem.

Jestem surowy w tym punkcie (nazywam moje jednostki w ten sam sposób), ponieważ nie będę jedynym, który użyje kodu, więc chciałbym zachować dobre zrozumienie.
Dodatkowo zachowałem opcję "poprawiania wielkości liter w nazwach zmiennych", ponieważ w niektórych przypadkach jest to bardzo przydatne.

Dziękuję 

jeśli nadal zmienia nazwę CBox na Cbox, to dlatego, że gdzieś musiałeś zadeklarować go w Cbox, radzę umieścić kod vba w notatniku ++ z podświetlającą składnią, co bardzo pomaga! i bardziej czytelny niż w VBA

5 polubień

Witam

Myślę, że nadal masz przesunięcie małymi literami. Czasami trudno je dostrzec w VBA.

Osobiście w tego typu przypadkach używam Notepad++.  Kopiujesz swój kod do nowego dokumentu. Następnie wybierasz nazwę swojej zmiennej, klikając ją dwukrotnie. A następnie zobaczysz podświetlenia kolorów we wszystkich miejscach w kodzie, w którym jest używany. To bardzo praktyczne:

Notepad++ jest wyposażony w wspaniałe funkcje. Pozwolę ci to odkryć lub odkryć na nowo.

3 polubienia

Do szaleństwa.

Udzieliłem tej samej odpowiedzi, kiedy ty pisałeś swoją.

Widzę, że mamy te same narzędzia i metody. ;-)

2 polubienia

Dziękuję! Wiedziałem o tym narzędziu, ale go nie używałem.

Okazało się jednak, że był to "błąd" SW, ponieważ nie działał nawet z NotePad ++ visu. Podczas gdy zrestartowałem oprogramowanie i wszystkie nazwy były poprawne, więc za każdym razem, gdy mam ten problem, uruchamiam ponownie.

Przepraszam MaD, ale umieściłem odpowiedź remrem w Najlepsze odpowiedzi,  ponieważ bardziej kompletne i jest link do pobrania NotePad ++.

2 polubienia