Liczba znaków w nazwie rejestracyjnej monety

Witam

Czy liczba znaków użytych w nazwie nagrania utworu ma wpływ na wykonawstwo Soldiworks?

Witam

Z drugiej strony nie wydaje się, aby liczba znaków w pliku miała wpływ na wydajność oprogramowania.

1 polubienie

Witam

O ile pełna nazwa pliku (czyli ze ścieżką folderu i rozszerzeniem pliku) nie przekracza 256 znaków, nawet wtedy system Windows będzie miał trudności i możesz nie mieć już dostępu do swojego pliku.

Pozdrowienia

3 polubienia

Z drugiej strony należy pamiętać, że system Windows obsługuje tylko 256 znaków dla zestawu ścieżka + nazwa pliku + rozszerzenie, ścieżka zawierająca literę dysku i wszystkie znaki separatora (:, \).

3 polubienia

Witam

W katalogu głównym nie ma wpływu, ale w podfolderze podfolderu itp.... Może to mieć wpływ na wydajność wyszukiwania i składu, ponieważ ścieżki dostępu (w tym plik) muszą mieć maksymalnie 255 znaków.

Więc jeśli ścieżka do części Dysk: Folder/folder2/folder3/Folder Parts/tartanpion12346789910.sldprt nadal jesteśmy w granicach rozsądku.

Spacje liczą się jako znaki!

Następnie rada faworyzuje cyfry i wielkie litery oraz zakazuje "çà*" znaków specjalnych, co prowadzi do wad podczas komponowania na wynos

4 polubienia

Wszystko to samo pomysł w tym samym czasie!!!

@d.Roger, tak .... Wszyscy musieliśmy to kiedyś z tym mieć!

więc z drugiej strony odczytałem 255, a nie 256 w maksymalnej liczbie (trochę w historii bajtów)

@ Gerald-FCA, przeczytałem 260 znaków, nie zrobiłem testu, żeby sprawdzić. Wydaje się, że chce stopniowo znikać, a nawet https://www.developpez.com/actu/99242/Windows-10-Microsoft-met-silencieusement-fin-a-la-limitation-a-260-caracteres-pour-les-chemins-d-acces-dans-la-Build-14352-en-preversion/

To pozwoli niektórym odpuścić w zarządzaniu plikami!!

Zgadzam się z moimi kolegami, to zależy od ścieżki pliku...

Ok dziękuję.

Na razie nie używamy tego oznaczenia jako nazwy rejestracyjnej, co ułatwia wyszukiwanie w systemie Windows. Chcę ustawić nazwę rejestracyjną = kod, który ma zostać zdefiniowany. Z drugiej strony bez PDM obawiam się o poszukiwania, zmuszony do posiadania aktualnego pliku EXCEL z kodem i oznaczeniem.

Pamięć masowa Windows plus aktualny plik Excel z kodem i oznaczeniem, musi wymagać dużego rygoru od wszystkich użytkowników?

2 polubienia