Liczba poziomów podzespołu - Solidworks

Cze wszystkim

Czy wiesz, ile przyrostów podzespołu jest dozwolonych w Solidworks? (wyobraźmy sobie montaż składający się z 600 części)

Przykład :

Zespół złożony z 2 podzespołów sam w sobie złożony z podzespołów złożonych z ...

Dziękuję!

Witam, bez ograniczeń co do mojej wiedzy, może i jest trochę wolniej, ale to wszystko! Musieliśmy już dokonywać montaży na 7, a nawet 8 poziomach. Ile byś ich miał?
2 polubienia

Dziękuję .PL czy są jakieś informacje na temat tego spowolnienia? 

Widziałem w niektórych postach, że były wskazówki dotyczące liczby części w zespole, ale nie dotyczące tych przyrostów?

Witam

Załączam szczegóły zespołu, nad którym obecnie pracuję.

Jak widać na załączniku, maksymalny poziom głębokości wynosi 9.

Przepraszam, ale nie mogłem znaleźć limitu dla SW.

capture.png
3 polubienia

Będzie to zależało od tego, czy użytkownik pracuje w trybie rozwiązanym, czy nie, oraz od tego, czy podczas pracy nad zespołem konieczne jest regularne modyfikowanie wielu części tych podzespołów.

Dla trybu złożonego złożenia (myślę, że mówisz o tym), SolidWorks wyłącza niektóre opcje, gdy złożenie zawiera domyślnie więcej niż 500 części, zobacz tutaj:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Large_Assembly_Mode.htm

2 polubienia

Zgadza się, rozumiem,

@Remrem, dla zespołu, którego wysłałeś zrzut ekranu, aktywowany jest tryb montażu złożonego?

Dzięki 5000 komponentów tryb złożony jest z pewnością aktywowany!

@PL, nie widziałem uzupełnienia twojej pierwszej odpowiedzi:

Będę miał też 9 poziomów 

1 polubienie

Złożony tryb montażu jest aktywowany automatycznie w zależności od zmiennej wartości liczby komponentów.

Wartość domyślna to 500. Patrz załącznik.

Więc tak, jest aktywny w tym zestawie.

capture.png
3 polubienia

Cześć @ Aurelien

Oto defenitionin pyramid mode (tryb piramidy)

ilości części / podzespołu i montażu

Czerpie ze szkolenia zarządzanie dużymi złożeniami w Solidworks

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2Ai7iJNYQMI

już opublikowane na stronie, ale nie możesz już znaleźć pytania lub samouczka?

@+ ;-))

1 polubienie