Automatyczne zestawienie komponentów

Witam

Chciałbym, aby indeks moich części był automatycznie wyświetlany w mojej nomenklaturze.
Problem polega na tym, że linki związane z właściwością działają tylko wtedy, gdy je wprowadzę, ale nie zapisują się automatycznie w mojej nomenklaturze.
Nie mogę również utworzyć linków do wyświetlania nazw części, a także ich odniesień w prawej kolumnie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

1 polubienie

Witam

Jeśli korzystasz z Solidworks 2016; Czy możesz umieścić zespół z częściami i rysunek z zestawieniem materiałów, takim jak ten, na który patrzę zgodnie z twoim zestawieniem materiałów i linkami do twoich potrzeb? 

1 polubienie

Korzystam z Sidworks 2016,  nie mogę wysłać Ci wszystkich plików naraz?

box.sldasm

Z drugiej strony będę mógł oglądać dopiero w przyszłym tygodniu. W tej chwili jestem na wakacjach i nie mam Solidwoków. Po prostu mam dostęp do netu.

Zobacz ten samouczek

https://www.youtube.com/watch?v=hp-gfCqtaUQ

1 polubienie

Nie martw się, życzymy udanych wakacji

Czy ta wersja bioen 2016 SP3?

Ponieważ poprzednie mają wiele błędów, więc konieczna jest aktualizacja tak szybko, jak to możliwe!

1 polubienie

Dziękujemy, ale możesz opublikować swoje pliki. Może ktoś znajdzie rozwiązanie przede mną.

1 polubienie

@charles_1 musisz wysłać kompozycję, którą chcesz zabrać ze swojego zespołu, a nie TYLKO z montażu, inaczej nie będziemy mogli nic z tym zrobić.

3 polubienia

Witam

Czy znalazłeś rozwiązanie??? W przeciwnym razie kliknij prawym przyciskiem myszy na BOM ==>wstaw==>kolumnie, a następnie pozostaw w górnym polu właściwość niestandardową, a następnie w dolnym polu wybierz REV, która jest jedną z właściwości specyficznych dla konfiguracji... Gdy to zrobisz, wskazówki pojawią się w BOM, po czym wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy BOM i zapisać jako. Tam będziesz miał swoją nową nomenklaturę z indeksami....

1 polubienie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, udało mi się rozwiązać mój problem.

1 polubienie

Witam

Rozwiązałeś swój problem, ale czy możesz wyjaśnić jak  , ponieważ może to zainteresować inne osoby, które miałyby ten sam problem.

Niech Moc będzie z wami.

5 polubień