BOM z materiałem z jednego kroku

@Maclane
To wciąż tekst, ale właściwy tekst z odpowiednim materiałem.
@anthony_bellin
Powtarzam, informacje muszą być obecne dwukrotnie z twojej strony: materiały części wielociałowej oraz materiały ciała/ciał.

1. Własność monet
  2. Własność nadwozia

Te dwie właściwości są identyczne, ale jedna jest stosowana dla każdego ciała, druga dla całej części, bez żadnych szczegółów dotyczących ciał.
Jednak ta właściwość materialna jest rozpoznawana w ten sam sposób przez twoją nomenklaturę

Super, dziękuję!

Cześć, dziś zrobiłem test i nie mogę go zrobić, mam wielociałowy element
Przemianowałem ciała i przypisałem im materiał
Kiedy jestem w montażu i robię szczegółową listę spawanych części, pojawiają się korpusy, ale w mojej nazewnictwie nie ma żadnych danych.

Masz ten sam problem?

Arkusz materiałów testowych dla wielokorporacji. SLDASM (117,2 KB)

@anthony_bellin
Nie widzę twojej struktury drzewa na twoim sitodruku!
Nie widzę, czy rozpoznałeś swoją część jako mechanicznie zespawaną

Jeśli tak jest, możesz zrobić własność funkcji mechanicznej

Jeśli nie zadziała.
Na kliknięciu kolumny w BOM pojawią się jej właściwości

Wybierz materiał jako właściwość kolumny

Wyślij swój model, jeśli nadal masz problemy, może pochodzić z parametru SW. Ale zazwyczaj, jeśli masz linie dla ciał swojej części, to twoje ciała istnieją w twojej nazewnictwie.

A jeśli dobrze nałożyłeś to na cały element lub na ciało materiału, to musi to działać

Tak, dobrze nałożyłem materiał i dodałem spawaną konstrukcję.

Nie miałem ustawionych właściwości w konstrukcji spawanej, dodałem je, ale to nic nie zmienia:

Poniżej znajduje się dokument

Test-Piece-MultiCorp. SLDPRT (251,0 KB)

Znalazłem problem i udało mi się zwrócić materiały, ale nazwiska ciał nie potrafię tego zrobić, masz jakąś wskazówkę?

Przepraszam, ale nasze bazowe pliki nie zostały dobrze przemyślane, mamy 5 opcji tematycznych...

@anthony_bellin
Udało mi się zobaczyć twój model i rzeczywiście jest problem z twoją częścią. Nie rozumiem dlaczego. Może wersja SolidWorks.
Wzorowałem twój zestaw po mojej stronie, działa.

Zmodyfikowany egzemplarz-wielokorporacyjny - Copie.zip (610,5 KB)