Cze wszystkim
Próbuję użyć domyślnego modelu zestawienia komponentów, który SolidWorks oferuje jako tabelę złączy, jednak nie mogę połączyć/wybrać łącznika.
Czy mógłbyś mnie oświecić na temat tego podejścia? Z góry dziękuję.
Cze wszystkim
Próbuję użyć domyślnego modelu zestawienia komponentów, który SolidWorks oferuje jako tabelę złączy, jednak nie mogę połączyć/wybrać łącznika.
Czy mógłbyś mnie oświecić na temat tego podejścia? Z góry dziękuję.
Witam Pana Corna,
Witamy na stronie, mając nadzieję, że będziemy mogli pomóc.
Więc jaka jest wersja oprogramowania, której używasz. Czy może nam Pan/Pani przesłać jakiś zrzut ekranu, jeśli chodzi o Pańskie pytanie, rozumiem, że próbuje Pan/Pani umieścić swoją nomenklaturę w swoich planach.
Prosimy o przesłanie nam nieco więcej szczegółów na ten temat.
@+.
AR.
@A_R temat jest na SW-electrical dla informacji.
Społeczność jest mniej ważna w tym oprogramowaniu, ale przy odrobinie szczęścia ktoś będzie w stanie Ci odpowiedzieć.
Witaj sbadenis,
Dziękuję za informację, życzę miłego dnia.
@+.
AR.
Witaj A.R,
Korzystam z Solidworks 2023 i do tego postu dołączone są zrzuty ekranu.
Aby uzyskać wyjaśnienie, komórka " Odniesienie :p lug-5..." ", który zobaczysz na ostatnim zrzucie ekranu, wydaje się, że nie ma linku, a SW nie proponuje wyboru łącznika na wiązce, co uważam za logiczne, ponieważ ta nomenklatura ogranicza się do jednego elementu wiązki, a nie do całości. Z drugiej strony inne komórki pochodzą z właściwości niestandardowych, które należy sprawdzić po wybraniu łącznika.
W każdym razie bardzo dziękuję za próbę pomocy.
@sbadenis Widziałem tak, że nie było dużo tematów na elektryce, ale pomyślałem też, że może to po prostu logika SW, której nie mam. I które można przenieść na grunt innej nomenklatury.
Niestety ta tabela złączy w ogóle do mnie nie przemawia i wydaje się być specyficzna dla SW-electrical.
Z drugiej strony, być może @Renaud_Pastani, @mathieu_coursault, @etudes_20 będzie w stanie lepiej Cię poprowadzić.
Zostały one zweryfikowane jako najlepsze odpowiedzi na inne tematy i dzięki temu komentarzowi powinny otrzymać powiadomienie, które może Ci później pomóc.
Ze swojej strony nie mogę ci bardziej pomóc.
Witaj @m.corna ;
Na powyższym zrzucie ekranu widać, że jest to więcej niż bardzo podobne do właściwości " tradycyjnych " zestawień materiałowych Solidworks:
Wypróbuj następujące opcje:
Wtedy wszystko zależy od właściwości Twoich komponentów oraz tych zadeklarowanych w Twoim szablonie BOM " connector-table.sldbomtbt ".
…
W Pomocy Solidworks:
https://help.solidworks.com/2021/french/solidworks/sldpiping/t_connector_table_templates.htm
i
https://help.solidworks.com/2021/french/SolidWorks/sldpiping/t_customizing_routing_connector_tables.htm?id=23dc7b01d3e04f9c9adbb31c96373310#Pg0
Pozdrowienia.
Witaj @Maclane ,
Bardzo dziękuję, udało mi się zrobić tabele konektorów i tak jak myślałem jest wybór łącznika do edycji tabeli.
Moim błędem było przełączenie się, jak zauważyłeś, na zakładkę " Adnotacja → tabelach ", gdzie nie oferuje tabel elektrycznych, takich jak ta określona w pomocy Solidworks. Musiałem to przegapić podczas moich badań.
Powtarzam, dziękuję wszystkim za pomoc, której mi udzieliliście, to wspaniałe!