Czy istnieje sposób, aby na rysunku zespołu głównego utworzyć nomenklaturę samych podzespołów (a więc bez części), w kartach listy i szczegółowej numeracji?
Powiesz mi, tak, po prostu ukryj niechciane linie, ale tutaj mam jakieś 150 linii do ukrycia, aby zachować tylko około 10...
W 3D otwierasz swoje podzespoły. Na poziomie drzewa konstrukcyjnego wybierz 3. zakładkę (menedżer konfiguracji. Są to dwa nałożone na siebie kwadraty).
Tam wybierasz konfigurację swojego zespołu, kliknij prawym przyciskiem myszy, właściwości.
W opcji "Zestawienie komponentów" znajduje się opcja "wyświetlanie komponentów potomnych, gdy są używane jako podzespół". Wybierz "ukryj".
Zweryfikowane i to wszystko. Do wykonania w każdym danym podzespole
Edycja: z drugiej strony musisz to zrobić dla każdej konfiguracji swojego zestawu.. lub tylko dla konfiguracji używanej w zespole rysunku. To zależy od Ciebie ;)
@coin37coin, dziękuję za rozwiązanie, to jest dokładnie to, czego szukałem, nigdy nie widziałem tej opcji.
@.pl, też dziękuję, ale przy tym rozwiązaniu problem polega na tym, że nie miałbym już zestawienia materiałów na rysunku podzespołu, a wtedy staje się to denerwujące.