Zestawienie materiałów - Szablon dokumentu SolidWorks

Cze wszystkim!

Obecnie próbuję ulepszyć nasze szablony dokumentów dla naszych planów głównych, ale wydaje mi się, że nie mogę nic zrobić. Mam w moim szablonie dokumentu utworzony predefiniowany widok i chciałbym wstawić nomenklaturę powiązaną z tym widokiem, ale niemożliwe... Wygląda na to, że SolidWorks nie chce tego robić, ponieważ predefiniowany widok nie wskazuje na model :confused:
Uważam, że to raczej niefortunne, czy ktoś ma jakąś radę lub rozwiązanie?

Z góry dziękuję :smiley:

Nie ma możliwości umieszczenia zestawienia komponentów w predefiniowanym.
Z drugiej strony możesz utworzyć swój punkt kontrolny i wystarczy wstawić nomenklaturę, wybierając widok.

3 polubienia

Witam

SolidWorks nie pozwala na wstawienie predefiniowanego widoku, który nie zawiera modelu lub odniesienia do modelu.

Aby rozwiązać ten problem, należy dodać szablon lub odwołanie do szablonu do wstępnie zdefiniowanego widoku. Można to zrobić za pomocą menu kontekstowego lub menedżera właściwości PropertyManager.

Poniżej znajduje się bogate tło na temat menedżera właściwości PropertyManager Widok modelu/Wstępnie zdefiniowany/pusty/rysunek - 2022 - Pomoc SOLIDWORKS

1 polubienie

Mała wskazówka:
Zostawiasz zespół w swoim modelu MEP, na przykład 2 kostki (room1, room2) z nomenklaturą zawieszoną w dowolnym miejscu.
Podczas tworzenia planu należy kliknąć w widoku, a następnie zastąpić szablon.

1 polubienie