Zestawienie komponentów przedstawiające właściwości zespołu

Witam

Próbuję wstawić do rysunku zespołu nomenklaturę (lub jakąś tabelę), która wskazuje bezpośrednio na właściwości tego samego zespołu.

Mogę to zrobić na rysunku części, ale nie w złożeniu. Wszystkie części obecne w tym zespole są "Wyłączone z nomenklatury" i znajduję się z pustym stołem.

Czy wiedziałbyś, jak skierować płytkę na zespół, a nie na części.

Dziękuję

Witam

Zaznacz we właściwości komponentu, że opcja "wykluczaj z zestawienia komponentów nie jest zaznaczona"

Cdt

Fred

nom.png
3 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź, ale prawdopodobnie nie zrozumiałeś mojej prośby.

Chcę mieć zestawienie materiałów z właściwościami związanymi z montażem, a nie częściami.

Części są "wyłącznie dla BoM", ponieważ kupuję zespół, a nie części (które są tam tylko z wizualizacją).

Rozwiązałem swój problem, tworząc ogólną tabelę z linkiem do żądanej właściwości mojego zespołu, wpisz $PRPSHEET:"Dostawca" itp.

Dziękuję

Czyli w rzeczywistości chciałbyś, aby zespół, o którym mówisz, był zawarty w innym zestawie i chciałbyś, aby pojawił się jako pojedynczy komponent?

Nie rozumiem, po co robić nomenklaturę, w której wszystkie części zwracają to samo sformułowanie, które jest tym dla montażu.

Jeśli zakupiony jest cały zestaw, jaki jest sens sporządzania planu, a zwłaszcza zestawienia materiałów?