Nomenklatura

Witam

Stworzyłem zestawienie materiałów na montaż ogólny klatki schodowej złożonej z elementów spawanych mechanicznie. Zależało mi na tym, żeby mieć pewną ilość wszystkich prac. Zdaję sobie sprawę, że w przypadku niektórych linii mam coś, czego nie potrafię wyjaśnić i naprawić. Poniżej znajduje się przykład balustrady schodowej o właściwościach listy spawanych części, które widzę w części:

Moje pytania, w tym: Dlaczego moje gramofony P1 są oddzielone? są one jednak identyczne, a na Nieruchomości rzeczywiście jest oznaczona ilość 3. Nawiasem mówiąc, dlaczego nie umieścić ilości w kolumnie o tej samej nazwie? Szukając rozwiązania, musiałem coś zrobić, ponieważ następnego dnia, odtwarzając nomenklaturę, P1 są zgrupowane w tym samym wierszu. Niezrozumiały! To samo dotyczy mieszkań o wymiarach 50x10.

nomenclature.png

Witaj cdt,

Chciałbym zobaczyć drzewo projektowe i zobaczyć, jak zbudowałeś swoją spawaną mechanikę.

Bo jeśli są korekty rurki lub żelazka, jeśli jest źle dobrane, umieszcza korpus w pokoju lub na szczęście w korpusie objętościowym.

Zróbcie ten zrzut ekranu z drzewem budynków i zestawieniem materiałów, a ja przyjrzę się temu i powiem wam.

@+.

AR

Dziękuję

arborescence.png

Ponownie

Tak, widzę, że jest tego dużo (dostosuj/rozciągnij), więc sprawdź, czy tworzy pożądane ciało, którego nie rozumie się z innym ciałem.

Więc zobaczysz, kiedy przejrzysz swoje (dostosowanie/rozszerzone), masz możliwość zachowania lub nie i tak dalej. Nie mogę odpowiedzieć za pomocą zrzutu ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany.

Więc przejrzyj to i powiedz mi, że ... Idź @+

Powodzenia.

AR.

1 polubienie

O ile to możliwe, dla tego rodzaju części, w drzewie modelu staram się grupować funkcje według treści, nawet jeśli oznacza to wykonanie dodatkowych funkcji.

3 polubienia

Witam

Nawet w 2020 roku nomenklatury spawanych mechanicznie części wielobryłowych są.

Rozwiązaniem jest często usunięcie i odtworzenie funkcji spawanej mechanicznie, co skutkuje całkowitym odtworzeniem zestawienia materiałów (pech, jeśli wprowadzasz informacje ręcznie)

Trudno mi cię zrozumieć

W jaki sposób dostosowywanie/rozszerzanie zmienia numerację arkuszy?

Zgadzam się, że funkcja może zmieniać ilości, widzę to na moim pasku, ale nie widzę, jak może oddzielić się od części blaszanych. Poniżej znajduje się moja nomenklatura w szczegółach, P1 dobrze się pogrupowały, ale dzień wcześniej miałem 2 linie.

nomenclature.png

Witaj cdt,

Rzeczywiście, blacha oddziela się od tej spawanej mechanicznie i tam nie wiem dlaczego.

Ale biorąc poprawki/rozszerzenia jeden po drugim i spójrz na zachowanie swojej nomenklatury w swoim drzewie tworzenia.

I znajdziesz przyczynę.

Powodzenia @+.

AR.

Witam ponownie cdt,

Jeśli chcesz, żebym spojrzał na to z odrobiną czasu, bo przepraszam, mam w tej chwili dużo pracy, ale jak mówię, przerabiaj swoje poprawki/rozszerzenia jeden po drugim.

Więc wyślij swój plik, a ja spojrzę jak tylko będę miał dołek jak w tej chwili.

Powodzenia @+.

AR.

Witam ponownie cdt,

Właśnie zrobiłem test, ponieważ miałem ten sam problem, aby je dostosować/rozszerzyć tak, może się też zacinać, ale jest też opcja "Scalono wynik", którą właśnie należy odznaczyć, w przeciwnym razie jest to część innego ciała, więc będzie sam ...

Cóż, zrobiłem zrzut ekranu, aby to wyjaśnić, więc sprawdź to i powiedz mi...

Informuj mnie na bieżąco.

Powodzenia @+.

AR.

2020-11-12_161839.jpg
1 polubienie

Witam

Dostosowałem je/przedłużyłem, a to zmieniło części.  O dziwo, moje opisy, które połączyłem z kursami, były ponure, musiałem przerobić opis, aby go zresetować.

Dziękuję, w każdym razie muszę uważać na tę funkcję, która może zaszkodzić mojej ostatecznej nomenklaturze

1 polubienie

Witaj CDT,

Dziękuję za to, że tak się udało??? Zwróć uwagę na opcję "scalony wynik".

Jeśli odpowiedziałem na pytanie, muszę zamknąć pytanie lol.

@+.

AR