Stworzyłem część parametryczną, która składa się z pojedynczego obrotu.
Mogę tworzyć nowe konfiguracje z menedżera właściwości PropertyManager (patrz pb1.png), ale nadal nie znalazłem sposobu na automatyczne nazwanie konfiguracji.
Podczas tworzenia nowej konfiguracji otrzymuję nazwę domyślną (patrz pb2.png).
Chciałbym, aby wprowadzane wartości były po prostu oddzielone myślnikiem (por. pb3.png)
Dlaczego nie utworzyć ich, otwierając rodzinę części programu Excel? (kliknij prawym przyciskiem myszy tabelę rodziny części programu Excel)
Aby to zrobić, wybierz pierwszą kolumnę, która odpowiada nazwie konfiguracji, wybierz format komórki = standardowy, a następnie możesz zastosować formułę w tej komórce, aby na przykład pobrać wartości z innych kolumn. A następnie możesz rozciągnąć tę formułę, aby zastosować ją do następnej komórki.
W tym przypadku standardowy format ma być stosowany tylko od wiersza 3 do 16, a wszystkie wiersze, które nie są wypełnione w całości, muszą zostać usunięte, co grozi spowodowaniem błędów, a nawet pozostawieniem pliku bez jego zapisania.
W tym przykładzie wszystkie konfiguracje już istnieją.
Chciałbym mieć możliwość skorzystania z menedżera nieruchomości w celu stworzenia nowej konfiguracji (a więc nowego wiersza w tabeli) o określonej nazwie.
Nie jestem w stanie stworzyć wszystkich możliwych konfiguracji, teoretycznie byłoby ich kilka milionów...
Z listy rodziny części w programie Excel użyj funkcji łączenia "=concat("B3"; "-"; "C3"; "-"; "D3"; "-""E3") w komórce A3, a następnie powtórz tę funkcję na wszystkich komórkach "Nazwa" ("A3"->"A16"). W ten sposób Configuration Manager będzie używać tej funkcji dla wszystkich nowych konfiguracji. (Uwaga osobista: jeśli możesz, unikaj umieszczania kropek (.) w nazwach konfiguracji, może to być źródłem problemów...) Trzeba było również usunąć wszystkie swoje "0000" linii