Normalny do

Witam

Zgubiłem bardzo prostą opcję, nie można jej znaleźć.

Kiedy uruchamiałem funkcję (np. usuwanie materiału) po kliknięciu na odpowiednią powierzchnię lub płaszczyznę, Solidworks przestawił mnie w normalnym widoku.

Nie można znaleźć tej opcji podczas instalowania oprogramowania 2016.

Dziękuję ;)

Witaj Bartku,

jeśli przejdziesz do narzędzi ==>dostosuj ==>klawiaturę i szukasz normalnie do i przypisujesz jej skrót klawiaturowy lub za pomocą S ...

1 polubienie

Witam

Czy to jest to, czego szukasz?

Niech moc będzie z tobą

normal_a.jpg
4 polubienia

EDIT: spalony na siłę...

W 2104 w Opcji systemowej\Szkic jest to automatyczne obracanie widoku w kierunku normalnym do płaszczyzny tworzenia szkicu

Mam Normalny do w małym pływającym menu, wybierając twarz, na przykład w SW2016

Dziwne, że go nie masz.

Lub kliknij twarz, a tam masz miejsce z dostępnymi opcjami, które się otwiera, a tam też masz normalne.

Dac, źle odczytałem pytanie. Myślałem, że szukasz ikony w pływającym menu.

Rzeczywiście, aby część mogła się obracać podczas tworzenia szkicu, znajduje się w opcjach.

Brawo Obi Wan

Nikiel! Dziękuję wszystkim =)

Cze wszystkim

Nie zapomnij o polu wyszukiwania w opcjach, oszczędza mi to cały czas i oszczędza mi minut wyszukiwania.

@+

1 polubienie

Hello@Bart

Cieszę się, że ci pomogłem, ale z drugiej strony nie mogę znieść pracy z tą opcją, patrzenie, jak mój kawałek obraca się we wszystkich kierunkach, gdy zaczynam  szkic, dezorientuje mnie, nie widzę już, gdzie jestem.

Niech Moc będzie z wami.

Jestem invnerse^^

Myślę, że kwestia haitude.

Z drugiej strony, w przypadku kreacji z blachy, chciałbym, aby obracała się ona również do normalnego w. Ale teraz przechodzi w izometrię

@bart,

Jako strona powyżej nie popieram tej opcji, z drugiej strony, aby uprościć swoje życie, wiedząc, że jestem praworęczny, ustawiłem wiele klawiatury po lewej stronie, aby nie stracić uśmiechu i w tym przypadku ustawiłem " W = normalny na " w ten sposób, jeśli muszę być normalny to mi wystarczy, że"Wciskanie W bez puszczania myszy stało się odruchem. Może to być ubita ziemia do wykopania.

Niech moc będzie z wami.

1 polubienie