Powłoka SOLIDWORKS Standard

Witam

Chciałbym wiedzieć, jak skonfigurować solidworks, aby domyślnie, gdy wykonuję swoje rysunki, nie miałem już 2 miejsc po przecinku po przecinku na okrągłych żebrach.

Zmodyfikowałem standard ubierania się, ale nie mogę go domyślnie załadować, gdy umieszczam go w nowych ujęciach... Nadal jestem zmuszony załadować go ręcznie.

Kolejne pytanie, utworzyłem nową mapę bazową i chciałbym wiedzieć, jak ją domyślnie załadować. 

Z góry dziękuję.

Rémi

Witam

Musisz przejść do prawego dolnego rogu wyświetlacza, tam jest albo mmgs, albo coś innego i tam przechodzisz do ustawień i konfigurujesz tak, jak chcesz, a będziesz musiał ponownie zapisać szablon mapy bazowej, aby uwzględniał twoje zmiany.

2 polubienia

Witam

Musisz zapisać w szablonie dokumentu...

Aby to zrobić => dostosowujesz opcje, które wydają Ci się istotne (precyzja po przecinku) => zapisz jako => .drwdot

http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/t_creating_a_template.htm

Cdt

2 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź, postępowałem zgodnie z instrukcjami, działa poprawnie na bieżącym planie i dlatego ponownie zapisałem mapę bazową. Ale gdy tylko utworzę nowy rysunek przy użyciu zapisanej mapy bazowej, wymiary wracają do wartości domyślnych z 2 miejscami po przecinku po przecinku... Nie rozumiem.

Witaj AperrO,

Dziękuję za pomoc, teraz działa idealnie.

1 polubienie

Czy jesteś pewien, że zapisujesz go we właściwym miejscu i bierzesz właściwy? Zapisz go pod inną nazwą, aby przetestować, a następnie zmienisz jego nazwę, usuwając starą.