Standardowe rury spawane mechanicznie

Witam

Niezbyt zaznajomiony z normami, zastanawiałem się, do której z nich się odwołać we wszystkim, co dotyczy rur ze stali nierdzewnej 304, głównie szukam informacji o promieniu zewnętrznym rur kwadratowych i prostokątnych. Czy jest równy jednej grubości? jako dostawca wpuść mnie....

Klasa A+

Hubert

Witam

Jest ustandaryzowany pod względem wymiarów zewnętrznych w zależności od grubości, ale wydaje mi się też, że półki są zgodne z dostawcami, ponieważ mieliśmy już różnice między dostawcami.

2 polubienia

Tak, to jest mój problem, ponieważ muszę zrobić część z blachy, która gwintuje się jak najbliżej rury, a jeśli chodzi o promień, to jest to totalne rozmycie.
PS: Nie zrobiłem jeszcze postępu w kwestii nomenklatury i jej równań, ale jestem na tym ;-)

Nie umieszczamy już szprych w płytach, które wieńczą rury, a gdy jest to konkretny przypadek, prosimy dostawcę o dane, aby mieć naprawdę pewność. Jeśli masz tylko jednego dostawcę, to w porządku, ale wtedy jest już trochę bardziej skomplikowane z zarządzaniem biznesem i dostawami...

1 polubienie

Witam

Mamy tylko jednego głównego dostawcę, ale ilu ma dostawców.....

Tam musielibyśmy zobaczyć z nim, aby dostarczył dokumentację tego, co proponuje i zobaczyć tolerancje na półkach. Być może w swoich specyfikacjach narzuca swoim dostawcom standard półek...