Jestem początkującym specjalistą od zestawień komponentów w Solidworks.
Pracuję nad dużym montażem i robię plan, aby szczegółowo opisać każdy element. Na pierwszej stronie mojego rysunku znajduje się mój zespół wraz z zestawieniem materiałów. Robię notatkę dla każdego elementu i chciałbym umieścić powiązaną wartość. Muszę wskazać ilość tej części na moim walnym zgromadzeniu. Widzę, jak to zrobić z dymkami, łącząc tekst dymka z określoną tabelą, ale chciałbym mieć te informacje w notatce.
Widzę, jak to zrobić za pomocą bąbelka lub nomenklatury , ale zastanawiałem się, jak wstawić tę wartość do notatki. Nie wiem, jak uzyskać tę wartość, wyodrębniając ją z nomenklatury lub notatki. Te wartości wyglądają następująco $PRTSHEET "... "Fajna rzecz, ale zawsze odnosi się do widoku. Nie widzę, jak odnieść się do pola w nomenklaturze.
To mi pomaga! Zmusza mnie to do stworzenia bańki, skopiowania danych i ukrycia bańki, co nie jest świetne, ale pozwala mi osiągać zamierzone cele. Co więcej, czasami zdarza się, że po przeniesieniu notatki wartość może zniknąć.
W pomocy sw mówią o linkowaniu do właściwości o możliwości linkowania do nomenklatury lub wiersza tabeli we wstępie, ale nie rozwijają tego punktu.