Uwagi w szkicu SolidWorks 2013

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest umieszczenie notatki, która jest naprawdę zintegrowana ze szkicem 2D bez użycia funkcji tekstowej lub wstawienia/adnotacji/notatki, która nie jest powiązana ze szkicem w SolidWorks 2013?

Z góry dziękuję

Witam

Mam trochę problemu ze zrozumieniem, po co ci ta notatka? jeśli chcesz zintegrować go ze szkicem 2D, może to być użycie go do wykonania grawerowania ?? Jeśli tak jest, rozumiem, że w Solid zintegrowana jest funkcja grawerowania

a w najgorszym przypadku, jeśli nie chodzi o grawerowanie, rozwiązaniem jest wykonanie grawerunku, a następnie w szkicu 2D rzutowanie pociągnięć grawerowania na szkic.

Pozdrowienia

Bastien

Dobry wieczór

Być może funkcja "komentarz" może być dla Ciebie odpowiednia. Rzeczywiście, możesz zostawić komentarz do każdego szkicu. Komentarze te będą łatwo czytelne w drzewie tworzenia (patrz załącznik).

Dobranoc.

sans_titre.jpg
3 polubienia

Aby uzupełnić odpowiedź bastien.vogel, możesz użyć tekstu w szkicu (szkic-tekst narzędzie-encja). Tekst ten będzie traktowany jako geometria i pozostanie połączony z planem szkicu. Ten szkic może być pokazany lub ukryty na rysunku, a tekst może również pobierać wartość właściwości w dokumencie.

Ponieważ jest to szkic, można zastosować wszystkie funkcje SolidWorks (wyciągnięcie, linia neutralna, rzutowanie itp.).

Pozdrowienia

2 polubienia

Właściwie próbowałem umieścić uwagę w szkicu, ale wygląda na to, że nie jest to możliwe, z wyjątkiem funkcji tekstowej, ale tak naprawdę nie tego chcę... Robię przygotowania.

W każdym razie dziękuję