Powiadomienie o przejściu

Cze wszystkim

Pytanie o powiadomienia o przejściu.

Mam strumień ze stanem EN_COURS_DE_MODIF i stanem PRAWIDŁOWYM.
Pomiędzy nimi znajduje się przejście z dynamicznym powiadomieniem, które pozwala na wysłanie wiadomości e-mail do osoby, która ma przeprowadzić walidację.

Moje pytanie brzmi, czy istnieje sposób, aby dowiedzieć się, do kogo wysłano powiadomienie podczas przenoszenia pliku? Czy w rogu PDM znajduje się historia powiadomień o przeniesieniu?

Dziękuję.

Witaj jerome.lamar,
Nie mam PDM, ale znalazłem to =>Tworzenie powiadomień o przejściu przepływu pracy - 2023 - Pomoc SOLIDWORKS PDM
Powodzenia.
@+.
AR.

Witam

O ile mi wiadomo, nie ma możliwości dowiedzenia się, do kogo zostało wysłane powiadomienie (chyba że Ty również jesteś powiadamiany automatycznie).
Może z zapytaniami, które można uruchomić za pomocą narzędzia Report.exe

1 polubienie

Witam

Jeśli masz dostęp do tabeli SQL, na pewno musi się tam znajdować.
EPDM przechowuje w nim wszystko, łącznie z przejściami.
Tylko się okaże, gdzie...

Powodzenia.

Witam
niekoniecznie odpowiem na twoje pytanie, ale aby przezwyciężyć ten problem (brak historii + dodatkowe media do monitorowania oprócz poczty i zespołów), używam powiadomień e-mail za pośrednictwem PDMMessage dodatku myPDMTools.
Niekoniecznie jest bardzo ergonomiczny w konfiguracji, ale po umieszczeniu na miejscu działa dobrze.
To powiedziawszy, musisz również skonfigurować system wiadomości w konsoli administratora.
Używam tej funkcji również do powiadomień o przejściach błędów.

1 polubienie

Je ne sais pas si cela sera utile mais bon, je poste quand même...