Mam strumień ze stanem EN_COURS_DE_MODIF i stanem PRAWIDŁOWYM. Pomiędzy nimi znajduje się przejście z dynamicznym powiadomieniem, które pozwala na wysłanie wiadomości e-mail do osoby, która ma przeprowadzić walidację.
Moje pytanie brzmi, czy istnieje sposób, aby dowiedzieć się, do kogo wysłano powiadomienie podczas przenoszenia pliku? Czy w rogu PDM znajduje się historia powiadomień o przeniesieniu?
O ile mi wiadomo, nie ma możliwości dowiedzenia się, do kogo zostało wysłane powiadomienie (chyba że Ty również jesteś powiadamiany automatycznie). Może z zapytaniami, które można uruchomić za pomocą narzędzia Report.exe
Witam niekoniecznie odpowiem na twoje pytanie, ale aby przezwyciężyć ten problem (brak historii + dodatkowe media do monitorowania oprócz poczty i zespołów), używam powiadomień e-mail za pośrednictwem PDMMessage dodatku myPDMTools. Niekoniecznie jest bardzo ergonomiczny w konfiguracji, ale po umieszczeniu na miejscu działa dobrze. To powiedziawszy, musisz również skonfigurować system wiadomości w konsoli administratora. Używam tej funkcji również do powiadomień o przejściach błędów.