Chcielibyśmy udostępnić licencję zdalnie

Witam

Mam mały problem, mamy dostępne 3 licencje SOLIDWORKS na wewnętrznym serwerze.

chcielibyśmy mieć licencję SOLIDWORKS  dostępną zdalnie do użytku poza firmą.

Czy mógłbyś mi pomóc rozwiązać mój problem.

Z góry dziękuję

Witam

Zobacz załączone linki:

http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/Install_Guide/c_borrowing_returning_snl_licenses.htm

Witam

Jeśli posiadasz licencje pływające, istnieje możliwość wypożyczenia licencji na odnawialny okres 1 miesiąca. Jeśli 1 miesiąc to za krótko, istnieją 2 rozwiązania. W rozwiązaniu nr 1 zwrócono się do dostawcy z prośbą o wydłużenie tego czasu trwania. Rozwiązanie 2  : skonfiguruj VPN, który pozwoli Ci zdalnie pożyczyć licencję. Zadałem to pytanie na infolinii na początku roku, zamieszczam ich odpowiedź==> " Możliwe jest, aby Twój kolega ponownie pożyczył licencję za pośrednictwem VPN, w przeciwnym razie możliwe jest poproszenie o przedłużenie okresu wypożyczenia licencji od Solidworks." FYI,  poprosiliśmy o przedłużenie okresu i skonfigurowaliśmy VPN.

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

A przenosząc licencję  , a następnie reaktywując ją na nowej stacji roboczej?

Zrobiłem to jakiś czas temu; Przeniosłem licencję ze szkoły, aktywowałem ją wieczorem w domu, a następnie przeniosłem ponownie, aby następnego dnia reaktywować ją w szkole

@Alain: nie jest to określone, ale pojęcie serwera odnosi się do licencji pływających

Witam wszystkich i dziękuję za pomoc.

możemy korzystać z SOLID ze zdalnego komputera.

Powodzenia wszystkim....

Witam

Wygląda na to, że rozwiązałeś swój problem, ale dla dobrej kontynuacji postu możesz wyjaśnić, jak to zrobiłeś, może to być interesujące dla innych osób.

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia