Miło mi ogłosić rozpoczęcie nowego wyzwania projektowego! Z okazji wszystkich zmian, które zaszły w ostatnich tygodniach, proponujemy Wam wyzwanie na temat:
" Wyobraź sobie nową maskotkę myCAD by Visiativ "
Co myślisz o tej nowej tożsamości? Zwierzę, symbol, przedmiot? Zamodeluj swój pomysł na SOLIDWORKS lub CATIA i udostępnij go na platformie! Masz czas do wieczora 9 grudnia. Ta maskotka będzie musiała reprezentować nową tożsamość społeczności myCAD i jej wartości: wzajemną pomoc, solidarność, profesjonalizm...
A ponieważ ta maskotka musi reprezentować Twoją społeczność, to Ty będziesz tym, który wybierze zwycięzców! 15 członków społeczności będzie mogło zostać powołanych na członków jury i będzie głosować na 3 zwycięzców konkursu! Aby stać się częścią jury, dołącz do tego grona: jury wyzwania maskotki myCAD - myCAD by visiativ (Powyżej 15 osób wylosujemy członków jury. Oczywiście członkowie jury nie będą mogli zgłaszać swoich propozycji do konkursu)
A skoro mowa o zwycięzcach, odkryj nagrody już teraz!
1. nagroda: 1 telewizor Philipps TV + 1 konsola Nintendo Switch + gra Mario Karts Deluxe 2. nagroda: 1 smartwatch Garmin 3 nagroda: pudełko wrażeń (jazda samochodem sportowym, chrzest helikopterem itp.) dla 4 osób
Zgadzam się z Tobą, temat nie jest prosty, chodzi o wyrwanie tych kilku włosów, które mi zostały Jestem przekonana, że ktoś wpadnie na genialny pomysł, najtrudniejszą częścią będzie z pewnością praca jury!
Ze swojej strony przede wszystkim zrobiłem logo, bo uważam, że oprócz maskotki potrzebne jest takie. Może nie zdobędę żadnej nagrody w tym wyzwaniu, ale nieważne, to podstawa.
[… OK, wychodzę ->] Uwaga, właśnie zauważyłem, że możliwe jest zmniejszenie obrazów, klikając je w prawym panelu... Każdego dnia dowiadujemy się więcej...
Rzeczywiście, definicja słowa "maskotka" jest bardzo szeroka! Może to być tylko symbol lub coś abstrakcyjnego! Maskotka niekoniecznie musi być reprezentacją człowieka lub zwierzęcia...!
Cze wszystkim Dziękujemy pierwszym uczestnikom za Wasze propozycje! Uważaj jednak, aby nie splagiatować logo Lynkoa...! Celem jest stworzenie maskotki (personifikacji społeczności), a nie logo
Jeśli dobrze zrozumiałem, maskotka musi być wykonana pod SW lub Catia. Geometria w tym przypadku powinna być raczej prosta. Nie znam Catii, ale w SW wszystkie te przykłady są niewykonalne lub wymagają nierozsądnego czasu modelowania. Z doświadczenia wynika, że aby uzyskać dobre wyniki, tego rodzaju wyzwanie musi być wykonane w dwóch fazach. Bycie dobrym artystą i jednoczesna znajomość SW to rzadkość.