Nowe wyzwanie projektowe!

Cze wszystkim

Miło mi ogłosić rozpoczęcie nowego wyzwania projektowego!
Z okazji wszystkich zmian, które zaszły w ostatnich tygodniach, proponujemy Wam wyzwanie na temat:

" Wyobraź sobie nową maskotkę myCAD by Visiativ "

Co myślisz o tej nowej tożsamości? Zwierzę, symbol, przedmiot? Zamodeluj swój pomysł na SOLIDWORKS lub CATIA i udostępnij go na platformie! Masz czas do wieczora 9 grudnia. Ta maskotka będzie musiała reprezentować nową tożsamość społeczności myCAD i jej wartości: wzajemną pomoc, solidarność, profesjonalizm...

Aby wziąć udział: myCAD Challenge 2022: Wyobraź sobie nową maskotkę myCAD - myCAD by visiativ

A ponieważ ta maskotka musi reprezentować Twoją społeczność, to Ty będziesz tym, który wybierze zwycięzców! 15 członków społeczności będzie mogło zostać powołanych na członków jury i będzie głosować na 3 zwycięzców konkursu! Aby stać się częścią jury, dołącz do tego grona: jury wyzwania maskotki myCAD - myCAD by visiativ
(Powyżej 15 osób wylosujemy członków jury. Oczywiście członkowie jury nie będą mogli zgłaszać swoich propozycji do konkursu)

A skoro mowa o zwycięzcach, odkryj nagrody już teraz!

1. nagroda: 1 telewizor Philipps TV + 1 konsola Nintendo Switch + gra Mario Karts Deluxe
2. nagroda: 1 smartwatch Garmin
3 nagroda: pudełko wrażeń (jazda samochodem sportowym, chrzest helikopterem itp.) dla 4 osób

Weź udział teraz: myCAD Challenge 2022: Wyobraź sobie nową maskotkę myCAD - myCAD by visiativ
Powodzenia wszystkim! :slight_smile:

7 polubień

To Sylk będzie szczęśliwy... (i ja też)

Sylk napisał(a):"  "...

Będziemy mogli wrócić do Logo Lynkoa. Po prostu musisz go nazwać " Maskotką" 
(jak Footix?).
image

1 polubienie

Geniusz, @Maclane ! Dobra robota. Wahałem się, czy możemy ponownie użyć logo Lynkoa :kissing_closed_eyes: :smiling_face_with_three_hearts: :innocent:

Zapytaj Flegendre'a
Jeśli chce dostarczyć swoje stare logo (przepraszam... jego była maskotka!)

image
:stuck_out_tongue_closed_eyes:

7 polubień

Świetne to nowe wyzwanie! I czy możemy mieć graficzny statut, który nowa maskotka będzie musiała respektować?

1 polubienie

Trzeba szanować nowe kolory platformy, styl... Oto główne kolory :wink:

3 polubienia

Wow!

Zrób maskotkę 3D pod SW, jak już wspomniano Footix, a potem chcą nas zabić lub możemy wywołać łysienie karabinkowe.

Już teraz boli mnie głowa na samą myśl o wpadnięciu na pomysł, który nie jest idealny.

:stuck_out_tongue_winking_eye::crazy_face: :sweat:

Na szczęście Double L naprawi to za nas

Pozdrowienia

Witam @Coralie
Czy dozwolone i możliwe jest, aby ten sam członek złożył kilka propozycji?

Zgadzam się z Tobą, temat nie jest prosty, chodzi o wyrwanie tych kilku włosów, które mi zostały :wink:
Jestem przekonana, że ktoś wpadnie na genialny pomysł, najtrudniejszą częścią będzie z pewnością praca jury!

Witaj @Sylk Sylk,
Tak, możliwe jest złożenie kilku propozycji :slight_smile:

1 polubienie

Tak, nie jest to łatwe, ponieważ logo (nawet jeśli jest używane przypadkowo jako maskotka) to nie to samo co maskotka.

Logo jest pogrubione 2D, a maskotka to tom trzeci 3.

Różnica między nimi polega na porównaniu chleba kanapkowego z kromką tego samego chleba kanapkowego.

Musisz więc wybrać na konkurencję między maskotką sucharką a niekrojonym chlebem kanapkowym.

W przypadku sucharów łatwiej jest stworzyć przedmioty komunikacyjne, takie jak logo.

Zwycięzca będzie musiał mieć piekielnie niezłe biscottos, aby wygrać :mechanical_arm: :muscle:

Dobry do obierania

3 polubienia

Ze swojej strony przede wszystkim zrobiłem logo, bo uważam, że oprócz maskotki potrzebne jest takie.
Może nie zdobędę żadnej nagrody w tym wyzwaniu, ale nieważne, to podstawa.

image
[… OK, wychodzę ->]
Uwaga, właśnie zauważyłem, że możliwe jest zmniejszenie obrazów, klikając je w prawym panelu... Każdego dnia dowiadujemy się więcej...

3 polubienia

Cze wszystkim

Rzeczywiście, definicja słowa "maskotka" jest bardzo szeroka! Może to być tylko symbol lub coś abstrakcyjnego! Maskotka niekoniecznie musi być reprezentacją człowieka lub zwierzęcia...!

1 polubienie

Spróbowałam pierwszej propozycji, nie jest to jednak łatwe...

1 polubienie

Gratulacje @DoubleL ! Bardzo udany jako pierwsza propozycja :slight_smile: Nawet jeśli mój temat rzeczywiście nie jest prosty...

1 polubienie

Cze wszystkim

Aby pomóc Ci w badaniach i uprościć projekty, oto kilka dobrze znanych maskotek, które możesz wziąć jako przykład :wink:

image
image

Powodzenia wszystkim!

Cze wszystkim
Dziękujemy pierwszym uczestnikom za Wasze propozycje! Uważaj jednak, aby nie splagiatować logo Lynkoa...! Celem jest stworzenie maskotki (personifikacji społeczności), a nie logo :thinking:

Nowy pomysł na maskotkę :slight_smile:

1 polubienie

Jeśli dobrze zrozumiałem, maskotka musi być wykonana pod SW lub Catia. Geometria w tym przypadku powinna być raczej prosta. Nie znam Catii, ale w SW wszystkie te przykłady są niewykonalne lub wymagają nierozsądnego czasu modelowania.
Z doświadczenia wynika, że aby uzyskać dobre wyniki, tego rodzaju wyzwanie musi być wykonane w dwóch fazach. Bycie dobrym artystą i jednoczesna znajomość SW to rzadkość.

1 polubienie