Nowe forum CAD: przetestuj je i podziel się z nami swoją opinią!

Witaj Najdroższa Coralie

Chciałbym poinformować Państwa o dwóch drobnych rzeczach, które są błędne w odpowiedzi na pytanie

1° Brak funkcji podkreślenia (chociaż jest pogrubienie i kursywa)

2°) błąd na liście numerowanej, a dokładniej bardzo mylący tryb działania.
Klasycznie, w edytorze tekstu, wybieramy numerowaną listę a priori lub a posteriori dla pierwszego wiersza. I za każdym razem, gdy tworzymy nowy akapit

1. Element (jest to wynik, jeśli użyjemy metody wszystkich edytorów tekstu lub tych ze wszystkich forów)

2. Element (Dito. )

Oto wynik, jeśli wykonamy numerację a posteriori

1. Pierwsza linia
  2. Drugi rząd

Mały bieg (zwykle odpowiadający ustawieniu) nie ma podtytułu po najechaniu na niego myszką.

Tekst nieukryty ==> Naprawdę ukryty tekst po tej strzałce ===>

Streszczenie

Witajcie technicy

Podsumowanie nie jest wyświetlane po wpisaniu tekstu, ale tylko po wysłaniu posta.
Jeśli jest to podsumowanie, które pojawia się, gdy je klikniesz lub najedziesz na nie kursorem.

Jest też funkcja cytatu: jeśli uderzysz się w głowę dzbankiem i brzmi to pusto, niekoniecznie oznacza to, że dzbanek jest pusty.

Dziwny tekst Coralie, który pojawia się w moim tekście, jeśli kliknę cytuj wiadomość w całości) Jaki jest sens cytowania w całości postu, z którym wchodzę w interakcję. Chyba, że pójdę i usunę linie, których nie chcę.
Łatwiej byłoby stworzyć klasyczne funkcje QUOTE

[quote="Kura cytuje kodek cytowania"]

Pozdrawiam A pluche

[quote=" Coralie, post:1, topic:107913, full:true "]
Cze wszystkim!

Jest nam niezmiernie miło ogłosić uruchomienie tego nowego forum CAD! :partying_face:
Bardziej intuicyjne, wydajniejsze, natychmiastowe wymiany... Wszystko, czego potrzebujesz, aby lepiej pracować na Lynkoa!

Kilka wyjaśnień w związku z uruchomieniem tego nowego forum i Waszymi opiniami:

• To nowe forum otwiera się niezależnie od strony Lynkoa : otwiera się nowa zakładka, która daje dostęp do forum. Aby zachować witrynę, zaleca się zachowanie 2 zakładek, aby móc żonglować między różnymi usługami platformy. Jeśli kiedykolwiek zamkniesz kartę witryny Lynkoa, będziesz musiał ją później ponownie otworzyć.

:exclamation:Dla informacji: przycisk umożliwiający powrót do strony Lynkoa z forum zostanie zainstalowany bardzo szybko, aby uniknąć tych przyjść i odejść

• Aby przekazać nam swoją opinię i ulepszenia, możesz utworzyć pytanie i skategoryzować je jako "Opinie ", aby wszystkie były wymienione w jednym miejscu.

Dam Ci nowe wskazówki na forum w miarę korzystania z niego :slight_smile:
Życzymy miłego testu na forum!
Coralie

2 polubienia

Witaj @Zozo_mp ,
Dziękujemy za Twoją opinię, została odnotowana! :slight_smile:

Dodam, że miernik " nieprzeczytany temat" ma dziwną operację.

Zwłaszcza jeśli nie kliknąłeś go, aby go zobaczyć.
Jeśli powrócisz do GÓRY, licznik pozostanie wyświetlany "nieprzeczytane 1", chyba że klikniesz w podmenu " czytaj ".
Samo otwarcie go, aby go odczytać, nie wystarczy, aby zaktualizować licznik!
Więc nie używam już " nie czytam "

Poza tym istnieje wiele świetnych sztuczek z ergonomicznego punktu widzenia.
I tu nie mam ochoty ich wymieniać. To forum staje się zdecydowanie najlepsze w porównaniu z innymi forami w sieci.
image
Coralie, powiedz proszę programistom i ADMINOM, że to jest bardzo dobre, co nam zaproponowali

6 polubień

Witam @Coralie

Nowe dziwne rzeczy
Otrzymuję nową informację informującą mnie, że zostałem przeniesiony do służby osobistej
Problem polega na tym, że zachęca pod pretekstem informacji o poradach, aby udać się na angielskie forum podobne do naszego

Osobiście nie zgadzam się na to, aby moje dane kontaktowe były wykorzystywane do przekazywania ich w zakamuflowany sposób na innej stronie

Jeśli inni członkowie mają ten sam problem, co oni, dają nam swoje odczucia
Dziękuję

1 polubienie

Witaj @Zozo_mp ,
Na pewno otrzymałeś wiadomość od dyskobota, który jest "chatbotem" na forum, prawda? Ponieważ kiedy awansujesz na forum (dzięki swoim działaniom), ten robot pokazuje ci nowe funkcje do użycia i może skłonić cię do przejścia do forum Discourse, które jest naszym narzędziem forum. Witryna Dyskurs zawiera wskazówki dotyczące korzystania z forum. Nie martw się o swoje dane, w żadnym wypadku nie są one wykorzystywane poza platformą.

Jeśli jednak nie chcesz otrzymywać tego typu wiadomości, możemy je wyłączyć :slight_smile:
PS: Wysłałem Ci prywatną wiadomość, aby dowiedzieć się więcej!
Coralie

3 polubienia

To chatbot
Dziękujemy za Twoją opinię
Przyjrzę się jeszcze raz nieplanowanym przekierowaniom, które mnie denerwują :grimacing:
Pozdrowienia

2 polubienia

Witaj @Coralie ,

Wydaje mi się, że z forum nie można uzyskać dostępu do samouczków lub nie znalazłem sztuczki?

2 polubienia

Witam @Coralie @eliott_metra @fchosson
Czy możliwe byłoby dodanie 3 emotikonów :sunglasses: :wink: :thinking: do menu kontekstowego " polubień " wiadomości?

1 polubienie

Re @Coralie @eliott_metra @fchosson

Czy można włączyć przechwytywanie (wybieranie i przesuwanie za pomocą myszy) słów/fraz w obszarze wprowadzania wiadomości? Pozwoliłoby to uniknąć żmudnego wycinania/wklejania w celu zmiany kolejności słów/zdań w naszych wiadomościach.

Dziękuję.

1 polubienie

Witaj @ac_cobra_427 ,
Samouczki są zawsze dostępne na stronie głównej myCAD: Tutoriale
Dla przypomnienia: wszystkie usługi platformy są dostępne na stronie głównej https://www.lynkoa.com/ !
Miłego dnia :slight_smile:

Witaj @Sylk ,
Przyjrzymy się, co jest możliwe do zrobienia :slight_smile:

Witaj @Coralie i @Admin

Mały problem podczas pisania odpowiedzi. Pojawi się wyskakujące okienko z informacją, że wiadomość jest modyfikowana.

Musimy odpowiedzieć ignorować, aby powrócić do tekstu.
Jeśli wybierzesz przeładowanie, stracisz wszystko, co właśnie wpisałeś

Oprócz tego, że co 20 sekund wiadomość wraca (jak oko Kaina w grobie) i to nie jest Glop!
Wygląda to na przekroczenie limitu czasu ze zbyt niską wartością.

Do pluche

2 polubienia

@Zozo_mp nie mam tego problemu z Firefoksem, nawet jeśli okno pozostaje otwarte do edycji przez 5 minut w innej karcie. Test na żywo!

2 polubienia

Czy możliwe jest dołączenie kodu VBA sformatowanego zgodnie z Microsoft Visual Basic dla aplikacji z kolorami?

Byłoby lepiej niż to

Ex

Option Explicit
Dim swApp As SldWorks.SldWorks
Dim swModel As ModelDoc2
Dim swModelDocExt As ModelDocExtension
Dim swCustProp As CustomPropertyManager
Dim Part As Object

Dim vPropNames As Variant
Dim vPropTypes As Variant
Dim vPropValues As Variant
Dim resolved As Variant
Dim linkProp As Variant

Dim i As String
Dim j As Integer
Dim Ligne As Integer
Dim custPropType As Long
Dim lRetVal As Long
Dim retval As Long
Dim Nb_espaces As Integer
Sub Step_proprietes()

'Les step importés ont des propriétés non modifiables
'01-Liste les propriétés et les copie
'02-Supprime les propriétés
'03-Ajouter les propriétés
'https://help.solidworks.com/2023/english/api/sldworksapi/Get_Custom_Properties_of_Referenced_Part_Example_VB.htm?verRedirect=1

Set swApp = Application.SldWorks
Set swModel = swApp.ActiveDoc
Set Part = swApp.ActiveDoc
Set swModelDocExt = swModel.Extension
Set swCustProp = swModelDocExt.CustomPropertyManager("")

If Part.GetType = 3 Then Exit Sub '1 = Part, 2 = Assembly, 3 = Drawing
If swCustProp.Count = 0 Then Exit Sub
4 polubienia

Gdy dzwonek wskazuje powiadomienie na stronie powiadomień, nadal możesz kliknąć link powiadomienia, nic już nie działa

2 polubienia

Witam @Zozo_mp
Ten komunikat jest wyświetlany, gdy wiadomość jest już w toku! Następnie cię, czy chcesz go zachować, czy napisać od nowa! Może masz też otwartych kilka zakładek?

Witaj @Bob_2000 ,
Dziękuję za uwagę, chciałbym ją przekazać naszym zespołom technicznym;
Jeśli chodzi o powiadomienia ze strony głównej myCAD, ten problem został zgłoszony i powinien zostać naprawiony tak szybko, jak to możliwe!

2 polubienia

Cześć Coralie

Odpowiedź

1. Tak, komunikat jest wyświetlany podczas pisania
  2. Nie mam otwartych wielu kart

Zagłębiłem się w problem.
Dzieje się tak, gdy połączenie internetowe zostanie odcięte i przywrócone (dużo deszczu w ciągu ostatnich kilku dni)
Mój punkt widzenia na brak problemu do potwierdzenia przez Adminów
Nowe narzędzie forum działa w czasie rzeczywistym (bez odświeżania strony), możemy to zobaczyć, ponieważ połączenia i rozłączenia kolegów pojawiają się bez robienia na przykład F5.
Więc w moim przypadku oznacza to, że w czasie rzeczywistym już piszę, podczas gdy po swojej stronie nie widziałem cięcia kilku sekund sieci.
Oznacza to, że oprogramowanie nie testuje obecności w Internecie lub nie, ale w dzienniku wie, że coś się dzieje, a gdy następuje rozłączenie lub ponowne połączenie, wyzwala wiadomość.
Cóż, za kilka dni lub tygodni przejdę na światłowód, więc będę mniej podatny na nowe linie do pb głupiego i xion

Możemy uznać, że nie ma już więcej incydentów :blush:

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam

Regularnie widzę ulepszenia, takie jak mała czerwona linia, która oddziela ostatnie wiadomości, które się pojawiły lub nie zostały przeczytane.

Wyciszenie go pozwala mi już nie mieć w nieprzeczytanych wiadomościach tematów, które mnie nie interesują, zwłaszcza, że nie wiedziałbym, jak odpowiedzieć.

Pojawianie się osób logujących się lub wylogowujących w czasie rzeczywistym bez konieczności odświeżania strony.
Lepiej z nowym forum, które ma na celu sprawdzenie, kto jest podłączony (ważne przy odpowiadaniu na temat).

Są jeszcze inne miłe i pozytywne rzeczy, ale lista jest zbyt długa, aby była wyczerpująca.
Krótko mówiąc, warto było zmienić na lepsze :clap: :raised_hands: :clap: :raised_hands:

Pozdrowienia

4 polubienia

@Coralie

Kiedy Lynkoa i myCad będą jednorodne?

W związku z tą prośbą, nasz bardzo dobry przyjaciel @ac_cobra_427 mógł przystąpić do pielenia wykonanego przez komitet pasterzy.
Rzeczywiście, nieaktywni trenerzy członkowie przybyli, aby wystawić śmietniki fałszywych, naprawdę bezużytecznych samouczków, które nie szanują karty tworzenia.
Tak się dzieje, wszystkie samouczki często odpowiadające na prośby o pomoc są utopione i niemożliwe do znalezienia.
(więc już nie publikuję tutoriali) :face_with_symbols_over_mouth:

PS: Bardzo podobały :star_struck: :smiling_face_with_tear: mi się samouczki @ac_cobra_427 , które odpowiedziały na kilka trudnych problemów.

3 polubienia