Nowe forum CAD: przetestuj je i podziel się z nami swoją opinią!

Dla mnie najfajniejszą rzeczą i którą uwielbiam, jest obserwowanie, jak członek edytuje wiadomość w czasie rzeczywistym! :smile: :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Witam @Coralie @eliott_metra @fchosson

A jeśli to możliwe, dodaj kategorię pytań " Makro" (lub " API  "). Dziękuję.

3 polubienia

Witaj @Sylk ,
Zrobione :slight_smile:

Witaj @Zozo_mp ,
Lynkoa ustąpiła miejsca myCAD! 2 zakładki odpowiadają tej samej stronie i zostaną dołączone, ale do przyszłego roku...! W międzyczasie przeprowadzanych jest wiele testów,
Jeśli chodzi o grupę członków VIP, wkrótce powinniśmy dać Ci dostęp administracyjny do czyszczenia samouczków, zajmę się utworzeniem grupy i wkrótce Ci to wszystko wyjaśnię! :slight_smile:

3 polubienia

Witam @Coralie

Bardzo dziękuję za tę informację.
Mam zamiar przygotować dla Was niespodziankę, która będzie bardzo przydatna (no mam nadzieję) dla naszych kolegów z Forum MyCADix

Pozdrowienia

2 polubienia

Nurtuje mnie pytanie, może już zostało zadane, ale go nie widziałem, skoro jest to forum, czy nie byłoby ciekawie móc publikować pomysły, prezentować projekty? Zawsze miałam wrażenie, że to niemożliwe, bo żeby opublikować wiadomość, zakładka nazywa się "utwórz pytanie"

1 polubienie

Kolejna mała uwaga, otrzymuję dużo powiadomień
image
Ale nie wiem, co to za pytanie i jeśli mogę się czepiać, należy je umieścić:
Najlepsza odpowiedźE

3 polubienia

Witaj @DoubleL ,
O jakich projektach myślisz? W jakiej formie? :slight_smile:

Tak, rzeczywiście dobra uwaga!!

Witam @DoubleL

To dobry pomysł, ale pod warunkiem, że nie ulegniesz pokusie, aby zrobić z tego osobną sekcję.
W starej wersji było kilka całkowicie nieaktywnych grup. Wiele forów popełnia ten sam błąd.
(Stworzenie grupy na temat bretońskich polerów bilboquet w Akwitanii jest mało interesujące.)

Aby iść swoją drogą, po prostu zgódź się, że tematy można poruszać bezpośrednio na forum, pod warunkiem, że są to projekty lub oprogramowanie związane z solidworks lub wizualizacją itp.
Dzieje się tak po prostu dlatego, że przez malejące zainteresowanie długość życia tematu jest ograniczona w czasie, a za pomocą wyszukiwarki można wrócić do tematu związanego z własnym.

Już pomagałem (za zgodą kolegów), ale inni koledzy też, kilkakrotnie młodzi studenci na projektach pod SW i nie podniosło to żadnej PB do społeczności (zgniatanie rurek kartonowych czy projektowanie skręconych schodów), ponieważ dotyczyło to sposobu korzystania z solidworks. W tym sensie ktoś, kto prosi o radę, wydaje mi się być w zakresie forum, niedawny przykład "łączniki,"

Poczekajmy i zobaczmy, co myślą nasi koledzy :innocent:

Pozdrowienia

2 polubienia

Zanim odkryłem Lynkoa, byłem członkiem Cadware CAD Forum, gdzie można było dzielić się swoimi projektami (oczywiście zaprojektowanymi na SolidWorks) i po tym było całkiem ciekawie, to tylko moja opinia. Głównie osobiste projekty lub mała prezentacja jego twórczości. Ponadto, wraz z rozwojem druku 3D, mogą to być projekty do wydrukowania, które można będzie udostępniać.
Na przykład w tym czasie stworzyłem post, aby pokazać postęp mojego modelowania zamku Disneyland Paris na SolidWorks. Niedawno wydrukowałem go w 3D i ten rodzaj pliku można udostępnić, jeśli ludzie są zainteresowani

2 polubienia

Powinna istnieć komisja zatwierdzająca posty przed publikacją, z La belle de CADx na czele :rofl:

1 polubienie

Ben! Uh! myliłeś się, komisja walidacyjna przyzna etykietę CADx

MDR (Lek MDR :face_with_monocle:

1 polubienie

Witam i dziękuję za @Coralie @fchosson @eliott_metra !

Nadal istnieje problem starych wiadomości związanych z makrami. Jeśli brakuje ci małych rączek, chętnie zgłosisz się na ochotnika, aby to rozwiązać. Z absolutnym minimum praw do moderacji, aby móc przenieść te wiadomości z ich bieżących lokalizacji do kategorii Makro (na przykład byłoby bezużyteczne, gdybym mógł przenieść temat do kategorii innej niż Makro, więc ograniczenie moich uprawnień do importowania tematu do tej kategorii byłoby wystarczające). Chwilowo oczywiście czas na dokończenie pracy.
Prawdopodobnie nie uda mi się tego zrobić w ciągu 1 dnia, ale mam wystarczająco dużo wolnego czasu, aby być w stanie przetworzyć dość dużą objętość podczas każdej sesji. Dobrowolnie, to oczywiste. A potem, dzięki nowej responsywności serwera, jest to o wiele bardziej motywujące :wink: . Na starym, oprócz tego, że był nudny, zajęłoby to 1000 lat!

Ja proponuję, Personel rozporządza.
Pozdrowienia

4 polubienia

Witaj @Sylk ,
Dziękujemy za zaangażowanie! :slight_smile: Widzimy, jak zarządzać prawami do Ciebie, abyś mógł uporządkować makra!
Coralie

1 polubienie

Witam @Coralie @eliott_metra @fchosson

Ogólnie rzecz biorąc, forum :+1: bardzo mi się podoba, ale uważam, że ilość opcji dostosowywania interfejsu dla użytkownika jest zdecydowanie zbyt ograniczona.
Nie mówię tu o kolorach, ale raczej o treściach wyświetlanych/ładowanych na stronach.
W szczególności blok " Sugerowane tematy". Żałuję, że nie mogę go ukryć/nie załadować. Dodanie ustawienia w naszych preferencjach, aby wybrać, które opcjonalne moduły chcemy pokazać lub ukryć, byłoby bardzo miłe.
Mówię o wyświetlaczu, ale mógłbym też wypowiedzieć się na temat układu modułów. Na przykład, że zamiast tego możemy wyświetlić moduł inny niż " sugerowane tematy".
Dziękuję.

Pozdrowienia.

3 polubienia

Witam @Sylk , jeszcze raz dziękuję za Twoją opinię :slight_smile:
Sprawdzamy, co jest możliwe, ale zwykle planowana jest część dostosowywania. Odnotowujemy Twoje postępy na bieżąco, wszystko powinno zostać zrobione przed końcem roku :slight_smile:

1 polubienie

Witam @Coralie

Dwie małe rzeczy do poprawy

Wiadomość, której nie można przenieść, ale która ukrywa windę, która pozwala szybko poruszać się po obiekcie bez użycia kółka myszy.
image

W uzyskaniu słynnego XP niektórych brakuje w danych osobowych, takich jak

1. liczba abonentów
  2. ilość tutoriali (mam tu na myśli @ac_cobra_427 )

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam @Zozo_mp
Spójrz w róg różowej ramki, gdzie znajduje się wyszarzony krzyżyk, częściowo zasłonięty przez pogrubiony tekst, aby zmniejszyć pole.

2 polubienia

Witam;
Czy można przesunąć przycisk " Wyloguj się " na stronie głównej (obok ikony profilu)?
na razie powiemy przycisk " stop " systemu Windows... Zagubiony pod trzema kolejnymi kliknięciami...

image

Pozdrowienia.

2 polubienia