Nowe forum CAD: przetestuj je i podziel się z nami swoją opinią!

Witaj drużynie

Czy byłoby możliwe przerwanie konwersji zamieszczonych obrazów do 1080p? Aby pozostawić je w rozmiarze natywnym.

Kiedy publikuję tapety, które wyrenderowałem w 4K, a są one konwertowane i degradowane, jest to frustrujące. Jeśli przynajmniej był to tylko podgląd, ale nie, pobrany plik też.

Dziękuję

1 polubienie

Witam @Sylk , przyglądamy się, co można zrobić, myślę, że już szukaliśmy i strona narzuca nam pewien rozmiar obrazu... Będę Cię informować na bieżąco!

2 polubienia

Witam

Link w obszarze Zaloguj się nie działa.

Społeczność ==> Mycad ==>Członkowie

Potrzeba nieskończonej ilości czasu, który nigdy się nie kończy, nawet na końcu, aby w końcu nie mieć nic!

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam @Zozo_mp , po mojej stronie link działa! Zdecydowanie... Nie działa w domu z pływającego menu?

Witam

Sugestia:
Mam ekran w trybie pionowym, którego używam w szczególności do pilnowania przeglądarki, ale przy zmniejszonej szerokości wyświetlacz nie jest świetny i można go poprawić.
Przesuwając statystyki, aby pokazywały je skumulowane, gdy szerokość jest poniżej określonej wartości. Następujący sposób:

Poszerzyłoby to pole tekstowe, co zmniejszyłoby jego wysokość, co zwiększyłoby liczbę widocznych pytań.
Aby rozwiązać problem nagłówków kolumn stat, będą one musiały być niewidoczne i ewentualnie używać mini ikon (takich jak bańka do odpowiedzi, oko do wyświetleń i eeg do aktywności) przed liczbami.
Tam... Zwróć uwagę, że statystyki zajmują tyle samo miejsca, co tekst, którego spora część znajduje się na marginesach...

1 polubienie

Cześć @Sylk

Myślę, że trudno jest gromadzić wszystkie te dane, wiedząc, że są to dane "filtrowalne"

Lubię cię, ale znalazłem sztuczkę, klikając " nowy (1) "

W rzeczywistości ukrywa zakładkę " najnowsze artykuły ", może powinniśmy rozważyć możliwość zmniejszenia najnowszych artykułów?

++ Nico

2 polubienia

Cześć @Nicolas74
Rzeczywiście, sztuczka nie jest zła, ale skoro o tym mówimy;
Czy naprawdę przydatne jest, aby kolumny odpowiedzi i widoków można było filtrować? W przypadku "aktywności" rozumiem potencjalną przydatność, ponieważ jest to trochę znacznik czasu.
Jeśli odpowiedź brzmi "nie", być może stos staje się opłacalny, rezygnując z tych nagłówków.

2 polubienia

Witam @Coralie

W nowej części serwisu wszystko działa dobrze.

Nie pochodzi z pływającego menu forum, ale z myCAD (starej części strony)
Prawdopodobnie jest to problem końca spójności między tymi dwiema technologiami.
Innymi słowy, nie wskazuje na te same dane.
W każdym razie sprawa ma być uregulowana AMHA

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Czy byłoby możliwe zapobieżenie zamianie przez automatyczny "korektor" angielskich cudzysłowów w naszych wiadomościach na francuskie?

Wiedząc, że w Solidworks cudzysłowy są w języku angielskim, gdy wpisujesz równanie na forum, jest ono zniekształcone... :unamused:

W systemie Windows, gdy chcę nazwać plik cudzysłowem, znakiem zabronionym, sprytnie wpisuję 2 apostrofy, aby zrobić 1 cudzysłów, ale na forum nie jest to nawet możliwe, ponieważ nawet apostrofy są przekształcane w cudzysłowy→ ‹ ‹ › ›
To, co działa, to 2 apostrofy + 1 cudzysłów → "słowo", ale nie we wszystkich przypadkach, a biedny facet, który chce skopiować/wkleić, będzie miał niespodzianki...

1 cudzysłów z przodu i 1 z tyłu: "słowo"
2 apostrofy z przodu i 2 z tyłu: ' 'słowo' › ›
2 apostrofy na początku i 1 cudzysłów z tyłu: ''słowo''

Edycja: Inna metoda, która działa lepiej, możesz również umieścić jedną lub więcej odstępów między cudzysłowem a słowem → "słowo"
Który przynajmniej ma tę zaletę, że można go kopiować i wklejać do oprogramowania. Nawet ze spacjami równanie jest interpretowane poprawnie, ale hej, jest mniej spójne i brzydsze.
A potem w ogóle, kiedy piszę "to dlatego, że chcę pisać".

Najśmieszniejsze jest to, że to właśnie w języku angielskim cudzysłowy nie mają spacji, a w języku francuskim tak, więc powinno być raczej odwrotnie;
jeśli wstawimy spacje → wyświetlimy znaki cudzysłowu FR
Jeśli go nie umieścisz, → wyświetl znaki cudzysłowu

Dziękujemy za znalezienie rozwiązania.

1 polubienie

Przechodząc przez wiersz kodu dla równania (lub kodu), to również działa i to bez żadnej innej sztuczki:

Essai avec un "mot"

Zaletą jest to, że Twoje równanie lub kod wychodzi jeszcze lepiej.
A dla przypomnienia, jest to prawdopodobnie związane z CMS (Discourse, jeśli się nie mylę) i dlatego niekoniecznie można go programować do woli @Sylk

2 polubienia

Witam @sbadenis
Tak, wiem, używałem już tagu kodu w niektórych moich wiadomościach, ale tworzenie zdań, które kilkakrotnie wspominają o jednostkach, nie jest wykonalne.

Preferuję:
Zrób "to" i "tamto", a potem, gdy zobaczysz "to", zrób "to".
Że:

Fais "ceci" et "cela" puis quand tu vois "ça" fais "ci".

Ale w rzeczywistości zdaję sobie sprawę, kiedy chcę ci pokazać, że nie jest to wykonalne, że oznaczając tylko słowa, których to dotyczy, pasuje do zdania, a nie umieszcza je w linii, jak to miało miejsce wcześniej (i jak w twoim przykładzie):
Zrób "ceci" , a "cela" potem, gdy zobaczysz "ça" zrób "ci".

Więc ok, nie mam nic przeciwko. Dziękuję.
No cóż, z wyjątkiem tego, że odmiana czcionki nie jest w tym przypadku najbardziej szczęśliwa.

Poza tym generalnie nie lubię francuskich cudzysłowów szewronowych, zanieczyszczają płynność zdań.

1 polubienie

Kiedy zmieniasz komputer (ponieważ jesteś na wakacjach, ale przypadkiem :roll_eyes: nie interesuje Cię dyskusja na temat układu zbiorowego), musisz otrzymać kod weryfikacyjny adresu e-mail, aby móc się zalogować. Domyślam się, że na moim zwykłym komputerze będę musiał ponownie zweryfikować swój adres e-mail?
Łączenie się jest już teraz naprawdę denerwujące, ale jeśli dodatkowo musimy mieć pod ręką profesjonalny adres e-mail, aby móc przyjechać, zaczyna to poważnie ograniczać interakcje!
Rozumiem, że chcesz wziąć pod uwagę bezpieczeństwo całej witryny, patali-patala... Myślę jednak, że naprawdę dobrze byłoby odróżnić forum od bardziej "profesjonalnych/wrażliwych" części!

Dobry wieczór @coin37coin
Uważam, że jest to walidacja dla każdego innego urządzenia, ale tylko raz. Do potwierdzenia.

Wesołych Świąt

1 polubienie

Bjr,
Dlaczego, gdy piszę tekst, forum pisze coś innego???

Może bezpieczeństwo Visiativ, gdy tylko pomyślisz o możliwej zmianie oprogramowania, sprawia, że mówisz po chińsku, aby uzyskać mniej odpowiedzi! :rofl: :rofl: :rofl:

O dziwo, forum nie chce, żebyś zaczynał debatę :sweat_smile:
Wracam do naszych zespołów technicznych!

Nie wiedziałem, że makiaweliczna sztuczna inteligencja również zarządza forum!
Chyba, że jest to moduł sprawdzania pisowni w World 2.1!:grin::grin::grin:

Po sprawdzeniu możliwe, że pochodzi z twojego modułu sprawdzania pisowni! (czy masz zainstalowane rozszerzenie na swoim komputerze?) ponieważ na tym forum Discourse nie ma korektora...
Testowałem na swojej stronie, nie ma żadnej modyfikacji tekstu...

Witaj drużynie

od zeszłej nocy błąd 500 po kliknięciu jednego z moich powiadomień

Witam @Sylk kiedy chcesz uzyskać dostęp do powiadomienia, widzisz ten komunikat?