Przede wszystkim przeczytałem już to co jest na forum, konsultowałem się z pomocą, ale to nie działa. Muszę schrzanić w jednym miejscu.
Jak więc widzisz, mam problem z tworzeniem nowych profili na SW 2013 do spawania mechanicznego.
Robię dobrze swój nowy utwór, z zamkniętym szkicem. Następnie przechodzę do zapisania go w formacie, który dobrze pasuje do folderu "Profile spawania", który sekcja "lokalizacja pliku" informuje mnie w opcjach (PJ #1)
Ale wygląda na to, że ten repertuar nie istnieje! Wygląda nawet na to, że "pliki progam" w takiej postaci, w jakiej są napisane pod podanym adresem, w ogóle nie istnieją w moim komputerze.
A kiedy wyszukuję słowo kluczowe "profile spawalnicze" w moim komputerze, nie ma żadnych wyników...
jeśli się nie mylę, musisz utworzyć folder spawanych elementów konstrukcyjnych i podać ścieżkę do Solidworks, aby mógł je wyszukać. Zobacz PJ, czy masz już miejsce, w którym możesz szukać tych szkiców profilowych i czy kiedykolwiek korzystałeś z konstrukcji spawanej??? Patrząc w te ustawienia, zobaczysz, gdzie są przechowywane...
Więc tak, używałem już lutowanych konstrukcji z domyślnymi profilami i działa to idealnie.
W rzeczywistości mały obraz, który dołączyłem do mojej pierwszej wiadomości, jest taki sam jak twój, z wyjątkiem tego, że wyciąłem tylko część adresową.
Problem polega na tym, że kiedy szukam tego adresu w C: , wydaje się, że nie istnieje.
Kiedy zapisuję szkic, gdy wybieram format, Solidworks daje mi ścieżkę, która wygląda tak samo, ale nie jest taka sama. Zobacz załącznik
Jednak podczas uruchamiania z eksploratorem Windows C: niemożliwe jest podążanie tą samą ścieżką. Nie ma w tym nic dziwnego???
W przeciwnym razie zajrzyj do Programów, jeśli nie możesz znaleźć plików programów. To to samo, ale po francusku i w zależności od zainstalowanych programów przejdzie do jednego lub drugiego.
EDIT: Ścieżka podczas domyślnej instalacji oprogramowania
C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks\lang\English\profile konstrukcji spawanej
lub w
C:\Programy\SolidWorks Corp\SolidWorks\lang\Angielski\profile konstrukcji spawanej
Mówiąc prościej, możesz stworzyć własną bibliotekę i dodać jej ścieżkę w oprogramowaniu.
Lepiej jest unikać modyfikowania katalogów "system", co więcej, niekoniecznie jest to możliwe (nie jest pewne, czy SW zgadza się na rejestrację w c/programs...).