Nowe spawane profile mechaniczne SW 2013

Cześć wszystkim,

Przede wszystkim przeczytałem już to co jest na forum, konsultowałem się z pomocą, ale to nie działa. Muszę schrzanić w jednym miejscu.

Jak więc widzisz, mam problem z tworzeniem nowych profili na SW 2013 do spawania mechanicznego.

Robię dobrze swój nowy utwór, z zamkniętym szkicem. Następnie przechodzę do zapisania go w formacie, który dobrze pasuje do folderu "Profile spawania", który sekcja "lokalizacja pliku" informuje mnie w opcjach (PJ #1)

Ale wygląda na to, że ten repertuar nie istnieje! Wygląda nawet na to, że "pliki progam" w takiej postaci, w jakiej są napisane pod podanym adresem, w ogóle nie istnieją w moim komputerze.

A kiedy wyszukuję słowo kluczowe "profile spawalnicze" w moim komputerze, nie ma żadnych wyników...

Masz pomysł, skąd to może się wziąć?

Z góry bardzo dziękujemy!

Ben

capture.png
1 polubienie

Witam

jeśli się nie mylę, musisz utworzyć folder spawanych elementów konstrukcyjnych i podać ścieżkę do Solidworks, aby mógł je wyszukać. Zobacz PJ, czy masz już miejsce, w którym możesz szukać tych szkiców profilowych i czy kiedykolwiek korzystałeś z konstrukcji spawanej??? Patrząc w te ustawienia, zobaczysz, gdzie są przechowywane...

nouveaux_profils_mecano_soude_sw_2013.jpg
2 polubienia

Witaj ac Cobra 427,

Więc tak, używałem już lutowanych konstrukcji z domyślnymi profilami i działa to idealnie.

W rzeczywistości mały obraz, który dołączyłem do mojej pierwszej wiadomości, jest taki sam jak twój, z wyjątkiem tego, że wyciąłem tylko część adresową.

Problem polega na tym, że kiedy szukam tego adresu w C: , wydaje się, że nie istnieje.

Kiedy zapisuję szkic, gdy wybieram format, Solidworks daje mi ścieżkę, która wygląda tak samo, ale nie jest taka sama. Zobacz załącznik

Jednak podczas uruchamiania z eksploratorem Windows C: niemożliwe jest podążanie tą samą ścieżką. Nie ma w tym nic dziwnego???

sans_titre.png

Zobacz ten samouczek:

http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_120.html

1 polubienie

Witam

FYI ProgramData to ukryty folder, musisz przejść do "opcji folderu i wyszukiwania", aby je wyświetlić.

1 polubienie

W przeciwnym razie zajrzyj do Programów, jeśli nie możesz znaleźć plików programów. To to samo, ale po francusku i w zależności od zainstalowanych programów przejdzie do jednego lub drugiego.

EDIT: Ścieżka podczas domyślnej instalacji oprogramowania

C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks\lang\English\profile konstrukcji spawanej

lub w

C:\Programy\SolidWorks Corp\SolidWorks\lang\Angielski\profile konstrukcji spawanej

Mówiąc prościej, możesz stworzyć własną bibliotekę i dodać jej ścieżkę w oprogramowaniu.

Lepiej jest unikać modyfikowania katalogów "system", co więcej, niekoniecznie jest to możliwe (nie jest pewne, czy SW zgadza się na rejestrację w c/programs...).

2 polubienia

Witam

Tak, @stefbeno , to jest dokładnie to, co musisz zrobić.

1-Tworzę przylutowany regał mechaniczny

2-Zapisuję folder  w jednym miejscu X

3- w opcjach systemu, lokalizacji pliku, wlutowanych profilach konstrukcyjnych dodaję chemein x 

Niech moc będzie z tobą

Witam

Bądź ostrożny, musisz utworzyć dodatkowy podfolder, w którym umieścisz swoje profile.

@+

Rzeczywiście, musisz szanować pewną formę drzewostanu, u nas daje to

.. \
   PROFIL SPAWANY SW-CONST
         stal
            ZASILACZA
               UAP100.sldlfp powiedział:
            HEA (HEA)
         Alu
            Ty

Witam 

Wracamy więc do tego, co napisałem w moim 1 poście. Musi zostać utworzony nowy plik....

zobacz ten samouczek wszystko jest powiedziane ;-)

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/solidworks-la-mecano-soudure

@+