Jak z pewnością zauważyliście dziś rano, nowa metoda uwierzytelniania została wdrożona! Czy udało Ci się połączyć bez żadnych problemów? Przypominamy, że musisz zrobić "zapomniałem hasła", aby zresetować swoje konto i móc się zalogować! Jeśli kiedykolwiek napotkasz jakiekolwiek problemy, nie wahaj się skontaktować z obsługą klienta Visiativ pod numerem +33 9 69 322 223 (od poniedziałku do piątku od 8:30 do 12 i od 13:30 do 17 – bezpłatny telefon).
Fakt... i gdybym wiedział, wstrzymałbym się od głosu! Przechodzę ze starego 6-znakowego mdp na skomplikowane 12-znakowe hasło. To nadal forum i strona do obsługi posprzedażowej (rozwiązywanie zgłoszeń), nie jestem pewien, czy są tam tak wrażliwe dane. Ale hej, tak to już jest
Z drugiej strony bądź ostrożny. Wprowadzając kod weryfikacyjny, musisz kliknąć "sprawdź kod", a nie "dalej", w przeciwnym razie to nie zadziała
@Bob_2000 nie jest to proces, który trzeba wykonywać za każdym razem. Jest to identyfikator do forum, który musi być wypełniany ponownie przy każdym połączeniu, gdy się łączysz (wpis identyfikatora + MDP). Podczas gdy wcześniej nie musiałem tego robić
Myślę, że mówi o tym, że nie musiał korzystać z oprogramowania do uwierzytelniania dwuskładnikowego. Nawiasem mówiąc, @Coralie tylko dla programistów, dobrze byłoby zmienić logo Microsoftu i tekst, który się z nim wiąże, ponieważ na następnej stronie wyświetla się, że można korzystać z dowolnej aplikacji. Osobiście miałem Google Authenticator i pobrałem Microsoft Authentificator, zanim zdałem sobie sprawę, że można użyć czegoś innego (wprowadzony w błąd przez stronę wyboru trybu zarządzania drugiego czynnika)
Udało mi się połączyć, z pewnym trudem. Ale w końcu się udało.
Radzę tym, którzy nie chcą zawracać sobie głowy zapamiętywaniem wszystkich swoich haseł, aby korzystali z oprogramowania Keepass. Działa bardzo dobrze i jest zalecany przez ANSSI.
Nie ma potrzeby zapamiętywania wielu haseł. Ale musisz zapamiętać hasło główne, które musi być bardzo silne. Aby ułatwić stworzenie silnego i łatwego do zapamiętania hasła, dostępna jest metoda Dicesare. Poniżej znajdują się linki, które wyjaśniają tę metodę.
Osobiście stworzyłem swój własny słownik, aby korzystać z tej metody, z prostymi słowami i raczej " pozytywnym lub neutralnym " (to jest względne). Możesz na przykład utworzyć własny słownik z tych źródeł.
Witam Ponowne połączenie bez problemu, z drugiej strony (ponieważ potrzebujesz ale) w przypadku braku aktywności na stronie następuje automatyczne rozłączenie, nie jest zbyt przyjemne ponowne przechodzenie przez skrzynkę połączeniową.
Witaj Coralie, Tak, z mojej strony udało mi się ponownie połączyć i stworzyć nowy PW. Ale mimo to za każdym razem, gdy otwieram, zamykam i ponownie otwieram tego samego dnia, prosi mnie o potwierdzenie mojego PW, klikając "kontynuuj"... , myślę, że to ze względów bezpieczeństwa systemu... @+. AR.