Witam
Wydano nową wersję MyCadTools.
1 - Nie otrzymałem powiadomienia
2 - W menu aplikacji wersja 2026 nie jest widoczna, ponieważ z góry w menu rozwijanym wyświetlane są tylko poprzednie wersje.
Czy to normalna operacja?
Jesteśmy więc zmuszeni przejść przez stronę przez wiadomości
Witam;
Wyraźnie jest problem z komunikacją w Visiativ...
Jeśli przejdę przez menu w pasku systemowym i "Sprawdź dostępne wersje", natrafiam na to:

Widzę, że jesteś w wersji 2025 sp2.2
Oferowana jest tylko wersja sp 1.1 z 2025 roku
Wersja sp0 2026 jest dostępna (lub przynajmniej udokumentowana)
Jeśli chodzi o stronę pobierania na stronie:
=> Niemożliwe do ustalenia, którą wersję pobierasz (niespodzianka).
Tak, to działa dziwnie?
Czy otrzymałeś powiadomienie dotyczące wersji 2026SP0?
=>… Nie, wcale nie. (Nic od wersji 2025 sp2.0)
Jedyny raz, kiedy wspomniano mi o wersji 2026, to na forum:
A tak przy okazji: Nie ma nowego narzędzia w wersji 2026?
Nie, oczywiście, żadnego nowego narzędzia, ale jest AM w SmartProperties, który mnie intryguje, chciałem zobaczyć, co kryje się za tym enigmatycznym zdaniem
Witam
Używam MyCads od kilku lat...
Od dawna zauważam opóźnienie między tym, jak aktualizacje pojawiają się w zainstalowanej wersji MyCad, a są widoczne na stronie.
Z pewnością opóźnienie między publikacją na stronie a wdrożeniem automatycznych instalacji...
Być widzianym...
Cze wszystkim
Wersja 2026 została już wdrożona. Zamiast tego stosujemy około tygodniowe opóźnienie przed powiadomieniem, aby wykryć wszelkie poważne problemy i ograniczyć ich skutki.
Pozdrowienia
Dzięki za informacje, wszystko da się wyjaśnić...
@fmarchand ,
[Off-topic]
Skoro o tym myślę, czy nie masz starego pliku wykonywalnego (najnowszej wersji) Project Explorera, który leży gdzieś w szufladzie archiwum narzędzi Mycad?
Wiem, że to narzędzie zostało zastąpione funkcją " Find_Document ", ale nie mogę z niego korzystać (Find_document nie jest w stanie zarządzać moimi 942GB danych Solidworks)...
I uznałem to narzędzie za bardzo praktyczne do zmiany nazw plików (bez konieczności przechodzenia przez Project Manager)
[Off-topic-off]
Dziękujemy również za informacje, jednak ogłoszenie zostało opublikowane w Newsletterze i zachęcamy do pobrania go.
Twoje życzenia zostały spełnione... Tego samego ranka:
(Aktualizacja dostępna od dziś rano ... ale straciliśmy wersję SP0.0 z 2026 roku
Jednak biorąc pod uwagę naprawione błędy, nie jest źle:
BG94679: Domyślnie zainstalowane projekty są systematycznie nadpisywane podczas instalacji wersji 2026 SP0
… A teraz współczuję wszystkim, którzy pobrali i zainstalowali tę wersję.
Przerabianie projektów nie jest przyjemne, dlatego nie używam nowych wersji Project Manager ani SmartBom...
Szczerze mówiąc, nowe wersje tych narzędzi nie uważam za zbyt "przyjazne dla użytkownika ".
Witam
Usunęliśmy ProjectExplorer od wersji 2026 SP0.
Możesz więc ponownie zainstalować starszą wersję z sekcji administation
Jednak radzę korzystać z FindDocuments, ponieważ jest znacznie bardziej efektywny pod względem podstawowej analizy niż ProjectExplorer.
Pozdrowienia
Witam
Problem pojawia się tylko w domyślnych projektach " Example " i " VisiativSpareParts ".
Jeśli miałeś projekt spersonalizowany, nie miał on wpływu.
Przepraszamy, jeśli martwisz się tym problemem.
Pozdrowienia
Rozumiem, ale FindDocument potrzebuje 3 dni, żeby zaktualizować swoją bazę danych o naszą liczbę dokumentów, co czyni go nieużytecznym w naszym kontekście projektowym...