Witam
Jestem początkującym użytkownikiem Solidworks i szukam kogoś, kto pomoże mi zrozumieć, jak zrobić chmurę punktów, aby utworzyć część z przedłużeniem krzywej
Witam
Jestem początkującym użytkownikiem Solidworks i szukam kogoś, kto pomoże mi zrozumieć, jak zrobić chmurę punktów, aby utworzyć część z przedłużeniem krzywej
Witam
1°) Pouvez_vous opublikować obraz swoich chmur punktów (załącz plik, który pozwoli Ci poprawnie odczytać obraz).
2°) Czy Twoja chmura punktów jest w 2D czy 3D, ponieważ zmienia sposób, w jaki podchodzisz do problemu?
3°) Jaki jest oczekiwany stopień precyzji w odzyskiwaniu chmury punktów.
4°) Jakie jest pochodzenie tej chmury punktów (pliku ze skanu obiektu 3D lub innego). Określ również rozszerzenie pliku chmury punktów.
Pozdrowienia
Witam i dziękuję za odpowiedź,
Załączyłem siatkę chmury punktów wyodrębnionej z zeskanowanych danych ( 100mm milimetra) jest to chmura punktów 3D, z krokami co 1mm w X i 1mm w Y
i muszę zrobić z niego część (zdjęcie w załączeniu), ale w ogóle nie wiem, jak to zrobić i chciałbym zrozumieć proces, aby wykonać inne części tego typu.
Pozdrowienia
Dobry wieczór
Myślę, że masz dwa odrębne problemy
1°) Zrób tak, jak na obrazku, w takim przypadku problem jest prawie prosty, po prostu zajmij się problemem na powierzchni.
2°) Dla przystawki, która wygląda jak powierzchnia, ale która pozornie nie może być używana w takiej postaci, w jakiej jest.
@ Wszystkie z nich zrobiłem szkic pod powierzchnią i próbowałem zrobić wytłoczenie do pseudo powierzchni, ale problem polega na tym, że SW tego nie rozpoznaje (nawet z funkcjami powierzchni), więc jest na dole.
Jeśli ktoś, kto już zintegrował pliki ze skanu, mógłby pomóc @ nicolas.righi
To byłoby miłe. Wyświetl załącznik
@Nicolas Przykro mi, że nie mogę ci pomóc. Oddaję się w ręce bardziej kompetentnych ode mnie w tym temacie. Aby pomóc moim kolegom z forum, czy moglibyście Państwo stwierdzić, z którego komputera wykonaliście skanowanie i jak już poprosiliście o rozszerzenie pliku, który wychodzi ze skanera.
Pozdrowienia
Dziękuję Pierre,
Tak, przetestowałem już powierzchnię, ale nie udało mi się jej później użyć,
Pozdrawiam
Jeśli gt22 przez to przejdzie, powie ci, jak zrobić powierzchnię.
Z drugiej strony, aby odzyskać plik ze skanowania, nadal masz pb. Z którego skanowania pobrano wysłany plik