Widok zdjęcia obiektu przezroczystego

Witam wszystkich,

Mały problem w widoku zdjęć: robię ładne renderingi, jednak mam problem z przezroczystymi powierzchniami w renderingu, wyglądają idealnie czarne, podczas gdy w solidworks są bardzo przezroczyste, niezależnie od wybranego wyglądu. Pracuję na SW 2013 SP5

Ktoś ma pomysł ?

Należy dokonać korekty w zakresie swojego wyglądu.

Przejdź do swojego przezroczystego wyglądu w zakładce, zaznacz pole włączone w widoku zdjęć, a w zakładce widok zdjęć dostosuj ustawienie przezroczystości lub krycia, nie wiem, jak to się nazywa.

Muszę przejść obok niemożliwy do znalezienia,

Przechodzę do menedżera wyświetlania

potem w wyglądzie

Klikam prawym przyciskiem myszy i edytuję wygląd

Mam wtedy 4 zakładki i po dokładnym przyjrzeniu się nie widzę pola "Włączone w Photoview"

Włączam telewizor i patrzę na to

Tak więc, jeśli chodzi o mnie, pomyliłem go ze światłami.

W przypadku szkła ustaw opcję Ilość przezroczystości na karcie Oświetlenie podczas edycji wyglądu.

Następnie opcja indeksu załamania światła, a na końcu opcja nieregularności refrakcji.

W najgorszym przypadku zaznacz pole "pomoc dynamiczna", które bardzo dobrze wyjaśnia wszystkie opcje.

3 polubienia

Właśnie odkryłem, że minęło 10 razy, że szukałem tego problemu, aż do tej pory ostrożnie usuwałem przezroczystą część, pochodziłem z opcji renderowania, które ustawiłem liczbę odbicia i załamania na 1, aby obliczenia były szybsze, ponieważ moje renderingi nie mogą mieć połysku ani odbicia, więc... Ale po przeniesieniu ich z powrotem do 10 powierzchnie transpanrentne stają się znowu takie

Dziękuję za pomoc!!

1 polubienie

Zapraszamy, nie wahajcie się kiedy trzeba, po to jest forum ;)

Miłego dnia!