Witam wszystkich ,
Mam ten fragment, z którego chciałbym uzyskać informacje o sekcjach pośrednich i chciałem wiedzieć, czy możliwe jest tworzenie/definiowanie powierzchni na podstawie tworzenia linii podziału.
Jeśli nie jest to możliwe lub jeśli istnieje inna metoda, jestem za tym!
capture.jpg
Witaj @Romain Dromard
Dopóki moi mali towarzysze nie dadzą ci lepszego pomysłu, oto co zrobię.
1° Zaplanuj miejsca, w których chcesz się rozstać.
2° Sporządź plan, który znajduje się na zewnątrz pomieszczenia, ale równolegle do N wykonanych planów.
3° Wykonaj szkic z prostym okręgiem, którego średnica jest większa niż największa średnica elementu.
4° Usuwanie materiału do 1.płaszczyzny
5° Wykonaj szkic na używanym planie z funkcją duplikowania, co da ci dokładny kształt obwodu w miejscu krojenia. Funkcja pomiaru poda obwód, obszar itp.
6° Wykonaj blok uzyskanego szkicu.
7° Kiedy masz różne bloki i umieścisz je na płaszczyznach, możesz wykonać dowolne wygładzanie (lub dowolną inną rzecz).
Pozdrowienia
Witaj @Romain Dromard
2° Sporządź plan, który znajduje się na zewnątrz pomieszczenia, ale równolegle do N wykonanych planów.
3° Wykonaj szkic z prostym okręgiem, którego średnica jest większa niż największa średnica elementu.
5° Wykonaj szkic na używanym planie z funkcją duplikowania, co da ci dokładny kształt obwodu w miejscu krojenia. Funkcja pomiaru poda obwód, obszar itp.
7° Kiedy masz różne bloki i umieścisz je na płaszczyznach, możesz wykonać dowolne wygładzanie (lub dowolną inną rzecz).
Pozdrowienia
Witam
Pozdrowienia
Witam
Tak, jest to możliwe. Po utworzeniu linii podziału wybierz jedną z nich, a następnie Płaska powierzchnia.
a na linii podziału zostanie utworzona powierzchnia.
W przeciwnym razie istnieje narzędzie tnące: Insert/Cut, które również może być przydatne.
Możesz też utworzyć plany w odpowiednim miejscu i użyć krzywej przecięcia.
2 polubienia
Dziękuję Wam obojgu!
Narzędzie tnące było rozwiązaniem, którego szukałem, ponieważ musiałem odzyskać informacje z sekcji pośrednich, a przy tworzeniu szkiców jest świetne!
1 polubienie