Automatyczna najnowsza wersja EPDM

Witam wszystkich,

Chcę automatycznie otrzymywać najnowszą wersję plików w folderze za każdym razem, gdy łączę się z moim EPDM.

Ktoś ma jakiś trik, aby móc to zrobić?

Z góry dziękuję

Witam

Opcję można znaleźć tutaj:

http://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/02/04/2013/epdm.jpg

Znam tę opcję, ale działa dla wszystkich plików bez wyjątku, ale chcę to zrobić, ale tylko w niektórych folderach.

Ok, więc nie sądzę, żeby to było możliwe... z wyjątkiem tworzenia makra (małego programu) w VBA, aby zrobić to przez naciśnięcie przycisku lub w regularnych odstępach czasu.

Jak pokazano tutaj:

http://blog.capinc.com/2012/05/managing-local-cache/

Możesz opróżnić pamięć podręczną, ale nie ma innego rozwiązania niż to zaproponowane wcześniej.

Witam 

Narzędzie CacheRefresh z pakietu myPDMtools pozwala określić foldery, w których należy pobrać najnowsze wersje plików.

Wyzwalacz jest wykonywany ręcznie lub poprzez utworzenie zadania systemu Windows (na przykład podczas logowania)

Więcej informacji: http://www.lynkoa.com/store/mycadfr/mypdmtools/presentations-pdm-tools.html

2 polubienia

Jeśli programowanie w VBA nie stanowi problemu, jest to dość proste.

W przeciwnym razie mogę zrobić makro za bardzo tanio!

Jak mówi @prossignol, CacheRefresh to rozwiązanie dla Twoich potrzeb.

Użyłem go do odświeżenia (pobrania najnowszych wersji) folderów szablonów dokumentów, ustawień oprogramowania,... przechowywane w EPDM. Jest uruchamiany raz w tygodniu, w poniedziałki o 12:30 za pośrednictwem Harmonogramu zadań systemu Windows, kiedy większość użytkowników nie była już przed komputerami, a więc w ukrytym czasie.

Bardzo wydajny i niezawodny!

1 polubienie

Dzięki ePDM 2014 możliwe jest pobranie najnowszej wersji tylko folderu (dla grupy lub dla użytkownika). Ale także do automatycznego opróżniania lokalnej pamięci podręcznej katalogu w celu uzyskania najnowszej wersji do późniejszej konsultacji.

Przykład: dla grupy BIBLIOTEKARZ możesz powiedzieć pobierz najnowszą wersję (odśwież katalog) dla katalogu Biblioteka jest to wykonywane tylko podczas łączenia się z repozytorium. Jeśli codziennie zamykasz swoją stację roboczą, po zalogowaniu będziesz mieć najnowszą wersję.

Osobiście wolę używać opcji "wyczyść pamięć podręczną po rozłączeniu"

obtenir_la_derniere_version.png
2 polubienia

Witam 

Chciałbym ponownie uruchomić ten post, ponieważ mam podobny problem. Oznacza to, że automatycznie pobieraj najnowszą wersję wielu plików w wielu folderach.

Dokładniej rzecz ujmując, napisałem makro po to, aby móc otworzyć plik 3D z odpowiednią konfiguracją, wcześniej wybraną przez użytkownika i powiązanym z nią rysunkiem. Pliki te znajdują się teraz w skarbcu EPDM, ale kiedy uruchamiam makro bez ręcznego pobierania najnowszej wersji, mam błąd w kodzie.

To, co chciałbym zrobić na początek, to sprawdzić połączenie z EPDM (jeśli jeszcze tego nie zrobiono, MsgBox wskazujący, że musisz się połączyć), a następnie, czy pobierana jest najnowsza wersja żądanych plików. 

Czy więc łatwiej jest użyć makra do ich pobrania, czy opcji "wyczyść pamięć podręczną po rozłączeniu" lub "aktywuj pamięć podręczną lros połączenia"? 

Bardzo dziękuję za odpowiedzi!

Może lepiej byłoby otworzyć nowy temat??

Uważaj, aby nie mieszać: 

"Pobierz wersję... " i "Pobierz najnowszą wersję"

bo "pobranie najnowszej wersji" dotyczy dzieci, a nawet sprawia, że stają się one przyszłą wersją w stosunku do matki, a więc nie będzie to TQC.

Ta zasada "najnowszej wersji" jest silnie związana z metodą działania: część musi być "wstecznie kompatybilna"!!