Witam
Właśnie zainstalowano mi pakiet office365 na moim komputerze, więc aktualizacja wersji excel. Od tego czasu nie mogę otworzyć tabel Excela połączonych z moimi rodzinami części. Udało mi się to zrobić, otwierając wcześniej Excela, ale kiedy zamknąłem plik powodujący awarię SW, musiałem zamknąć wszystko za pomocą menedżera zadań!
Czy w SW2017 należy dokonać konfiguracji?
Zobacz kompatybilność Sw i Excela pod załączonym linkiem.
Moim zdaniem Twoja wersja jest zbyt świeża i niekompatybilna. Pozostaje tylko odinstalować i ponownie zainstalować kompatybilną wersję.
http://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html
1 polubienie
Dziękuję sbadenis, ale lubię mieć możliwość... Czuję, że spodoba im się IT :) :) :)
Zostawiam post otwarty na wypadek, gdyby ktoś miał odpowiedź, powiedzmy więcej... Plus!
Witam
Solidworks 2017 współpracuje z pakietem Office 365 Pack (taki mam na swoim komputerze), ale wydaje mi się, że najpierw trzeba zainstalować Office Pack, a potem Solidworks.
Pozdrowienia
2 polubienia
Dostępnych jest kilka wersji usługi Office 365.
Jaka wersja programu Excel jest używana?
Plik/konto, a następnie o programie Excel i spójrz na wersję. (kliknij na ?, aby zobaczyć wersję z rokiem)
Półroczna wersja kanału 1803 (kompilacja 9126.2295), zaktualizowana 9 października 2018 r. (zobacz TUTAJ).
Pozdrowienia
Jeśli wierzyć temu, co jest tu napisane, to sbadenis może mieć rację... A wtedy dla wielu osób może to nie być zbyt zabawne!!
Pozdrowienia
2 polubienia
Uważaj, aby nie pomylić wersji z rokiem, jesteśmy w wersji 2016, ale kompilujemy również 1810.
Musisz kliknąć o Excelu (kółko na czerwono), aby zobaczyć rok (patrz załączony obrazek)
version_excel.png
1 polubienie
Zawsze borykałem się z trudnościami związanymi z instalacją Office 365 2017 w systemie operacyjnym Linux.
więc to jest dokładnie to, co mam: Microsoft Excel dla Office 365 MSO (16.0.11001
20064) wersja 32-bitowa
Witam
Z bazy wiedzy Solidworks:
Czy oprogramowanie SOLIDWORKS® obsługuje korzystanie z oprogramowania Microsoft® Office 365®?
I tak, i nie. Oprogramowanie Microsoft® Office 365® korzysta z modelu subskrypcji oprogramowania jako usługi (SaaS). Oznacza to, że usługa Office 365 zawiera najnowsze wersje i aktualizacje aplikacji pakietu Office. Ponieważ Office 365 jest zawsze najnowszą wersją aplikacji Office, będą okresy czasu, w których oprogramowanie SOLIDWORKS NIE obsługuje Office 365. Okresy te będą miały charakter tymczasowy, podczas gdy obsługa nowych wersji aplikacji pakietu Office jest sprawdzana i publikowana na stronie Wymagania systemowe SOLIDWORKS (https://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html).
Od 24 września 2018 r. oprogramowanie Office 365 zawiera aplikacje pakietu Office 2019. Na dzień dzisiejszy żadna wersja aplikacji SOLIDWORKS® nie obsługuje pakietu Office 2019 i mogą wystąpić problemy z różnymi funkcjami korzystającymi z funkcji programu Excel (tabele projektowe, równania itp.). Wsparcie dla pakietu Office 2019 jest planowane dla dodatku Service Pack dla SOLIDWORKS 2019.
Zasadniczo nie jest na razie kompatybilny z wersją 2018/2019, więc 2017 jeszcze mniej szczęścia. Potem jest to loteria, jak każde oprogramowanie/sterownik, który nie jest certyfikowany jako kompatybilny przez Solidworks.
2 polubienia
Witam
Cóż, po skontaktowaniu się z pomocą techniczną SW informacje z @d.roger i @Cyril.f są potwierdzone.
Na razie nie ma rozwiązania, problem został zgłoszony do wydawcy...
Wygląda jednak na to, że otwierając po raz pierwszy program Excel, nadal możesz uzyskać dostęp do rodzin części, aby je zmodyfikować.
Dziękuję Wam wszystkim